Glutenvrije pizzabodems

Glutenvrije pizzabodems

Bij glutenvrije pizza denk je al snel aan kurkdroge, smakeloze frisbees.  Maar er moet toch een glutenvrije pizzabodem zijn die goed smaakt? Wij zoeken het voor je uit!

Er zijn meerdere fabrikanten die kant-en-klare bodems verkopen. Daarnaast kun je natuurlijk zelf deeg maken voor een pizzabodem. We maken een glutenvrije pizza met de bodems van Schar en Glutafin.

Wat erg jammer is aan beide pizzabodems, is dat ze koemelk/lactose bevatten. Let daar dus op. Wij namen maar een lactase-pilletje.

This product contains milk

Schar

We schrokken een beetje toen we de glutenvrije bodems uit de verpakking haalde. De bodems zijn droog, hard en vrij klein. Geen goed begin.

Glutenvrije bodems

Eenmaal uit de oven zijn we wat positiever. De bodem is mooi bruin geworden en voelt goed.

Klaar!

Wat vinden we ervan?
Slijp je pizzames als je deze bodem eet: de bodem is hard en droog. Het smaakt ook niet echt lekker. En wel snel eten! De pizzabodem wordt nog harder naarmate hij afkoelt. Niet echt een aanrader dus.

Glutafin

Toen we de bodems van Glutafin uit de verpakking haalden, viel ons iets op. De bodems zijn identiek aan die van Schar. Ze zien er niet alleen hetzelfde uit. Ze smaken ook hetzelfde. Na wat online speurwerk bleek ons vermoeden te kloppen: de bodems zijn hetzelfde!

Ons oordeel

Als je de tijd hebt om zelf pizzadeeg te maken, doe dat dan vooral. Heb je haast en zin in glutenvrije pizza, dan zijn de bodems een optie. Ons recept voor op de kant-en-klare bodem:

  • Uiteraard: tomatensaus
  • Lactosevrije mozzarella van Minus L. Verkrijgbaar bij Eko Plaza
  • Parmaham
  • Oregano
  • Knoflookolie: doe wat olijfolie in een bakje en plet twee teentjes knoflook. Doe de knoflook in de olie en laat het een tijdje staan. Als de pizza bijna klaar is, smeer je de randen van de bodem in met de knoflookolie
  • Om het helemaal af te maken, kun je wat rucola op de pizza doen

Ken jij nog andere glutenvrije pizzabodems? Of maak je zelf deeg? Wat is jouw recept?

Geschreven door
Meer van Stephanie

Gezond aankomen: de ultieme gids deel 1

Wil je een paar kilo aankomen of heb je moeite om op gewicht te...
Lees meer

3 Comments

  • Hoi, erg goeie site meiden al echt wat aan gehad!

    Ik heb een tip voor de bodems die jullie getest hebben (die idd niet erg lekker zijn zoals ze zijn): wat wij altijd doen is de bodem met wat water inwrijven (geen olie, ander effect, niet wat je wil) en kaal in de oven 5 minuten bakken. Dan saus en beleg erop en nog 10 minuten in de oven. Lijkt niet veel uit te maken, maar ik vind dat dit echt het verschil maakt tussen echt niet zo lekker en eigenlijk best lekker! Want hierdoor heb je wel een krokante bodem die ook meteen beter smaakt. Misschien een idee om ‘t op die manier nog eens te proberen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *