Restaurant De Kas

Allergievrij uit eten bij De Kas in Amsterdam

Op uitnodiging van Campina aten we dinsdagmiddag bij De Kas in Amsterdam.

Campina presenteerde die middag namelijk haar nieuwe product: verse lactosevrije melk. Campina kreeg steeds meer vraag naar dit product en besloot het op de markt te brengen. We hebben de melk geproefd en hij smaakt erg lekker. Goed nieuws dus voor iedereen met een lactose-intolerantie! De melk van is vanaf 4 maart te koop bij o.a. Albert Heijn XL. Je kunt op de website van Campina zien waar je de melk in jouw omgeving kunt kopen.

Waar? De Kas in Amsterdam
Wanneer? Dinsdagmiddag
Tijd? 12:30 uur
Budget? €€€  Een lunch kost 37,50 euro. Een diner kost 47, 50 euro.

De Kas is een restaurant in, je raad het al, een kas. Het restaurant verbouwt zijn eigen groenten en kruiden. Ze hebben dan ook geen menukaart. Je eet wat er op dat moment geoogst is. Het restaurant ziet er erg mooi uit en het personeel is professioneel en vriendelijk.

Menu De Kas

Voordat onze lunch start, legt een van de chefs uit hoe het er bij De Kas aan toe gaat. Ze hebben veel ervaring met gasten met een voedselallergie. Van koemelk tot ‘rollende groenten’, ze krijgen de meest bijzondere verzoeken. De verwachtingen waren dus hoog! Wat rollende groenten zijn weten we overigens nog steeds niet. Ook een Google-zoekactie brengt geen verheldering.

De lunch startte met een drietal voorgerechten.

Voorgerecht

Een van de voorgerechten: rillet van eendenbout met geroosterde knolselderij, sous-vide gegaarde venkel, cornichons, crout van zuurdesembrood en een jus van eend met groenkruiden olie.

In veel restaurants wordt brood helemaal weggelaten als de gast een glutenvrij dieet volgt. Bij De Kas bakken ze speciaal glutenvrij brood voor je en hoef je dus niets te missen.

Vervolgens aten we een heerlijke Heek-filet met gnocchi en verschillende groenten. De persoon naast aan ons tafel kreeg een glutenvrij hoofdgerecht terwijl ze niet glutenvrij hoeft te eten. Zou iemand die glutenvrij moest eten dan het hoofdgerecht met gluten hebben gekregen?

Heekfilet

Voor de gasten met een glutenvrij dieet werd er in plaats van de gnocchi extra groenten geserveerd.

En wat geweldig was, was dat er een dessert was dat ook wij konden eten! Echter, toen de tweede hap van het dessert net in de mond zat kwam de ober met het glutenvrije dessert en de excuses dat ze het verkeerde dessert hadden geserveerd.. met gluten! Een fout die je in dit geval beter niet kunt maken.

Lactosevrije dessert

Chocolade nemesis met kookschuim, cranberry compote en chocolade melk ijs. Deze variant is lactosevrij.

Het glutenvrije dessert

Glutenvrij zag het dessert er ook heerlijk uit.

Eten bij De Kas was een erg bijzondere ervaring. Het is prettig dat men op zo’n goede manier rekening houdt met voedselallergieën. Helaas ging het in de bediening mis. Het bewijst maar weer dat je zelf toch altijd alert moet blijven. Jammer dat zo’n heerlijke lunch dan toch resulteert in een avondje ziek zijn.

Geschreven door
Meer van Stephanie

Hoeveel lactose bevatten melkproducten?

Dat er in melk lactose zit, weten we allemaal. Maar welke melkproducten...
Lees meer

3 Comments

  • Helaas is de melk van Campina NIET lactose vrij. Staat wel op de voorkant. Ben er erg ziek van geworden, begreep er niets van. Blijkt er dus wel lactose in te zitten. Staat op de achterkant. Als je wel over weinig lactose kunt is het prima maar niet als je een allergie hebt. Ken nog iemand die er zo ziek van geworden is. Na wat googlen zijn we niet de enige.

    Wel fijn dat je bij de kas kunt eten met allergie. Hoop alleen niet dat ze deze melk in het eten gebruiken voor sausjes en zo. Zal maar een komen die een echte allergie heeft.. Is die gene dan mooi klaar mee.

    • Hoi Nynke, lactose-intolerantie, de naam zegt het al, is een intolerantie en geen allergie. Aangezien de hoeveelheid lactose in de Campina melk bijna nihil is, vraag ik me af of jij (en de anderen met klachten) geen koemelkallergie hebben. Dan krijg je namelijk alsnog last van de melk, ook al zit er geen lactose in. Hebben jullie ook last van andere lactosevrije producten?

  • Hoi, nee ik ben er op getest in het ziekenhuis. Diagnose is lactose intolererant. Noem het zelf altijd allergie. Andere lactose vrij producten kan ik nemen zonder problemen, mits 100% lactose vrij. Las op je site al meer gerechten waar lactose in zit. Maar dat kan ik eruit laten. Ik ga vandaag je appeltaart maken 🙂

Beoordeel dit restaurant

Selecteer het aantal sterren
Please write a review

Voeg je review toe via één van onderstaande sociale netwerken. Je review zal éénmalig op je tijdlijn geplaatst worden als je met Facebook of Twitter connect, verder doen we niks met je gegevens.

Facebook
OF

Use your name

Please enter a valid email address.
Please enter your name.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *