Eetcafe Will's in Utrecht

Allergievrij uit eten bij Will’s in Utrecht

Met een gezelschap van acht mensen aten we zondagavond bij Will’s op de Oudegracht in Utrecht.


Waar? Eetcafe Will’s in Utrecht
Wanneer? Zondagavond
Tijd? 18:30 uur
Budget? €€ Een hoofdgerecht kost gemiddeld 18 euro.

Het restaurant zit op een centrale plek in het centrum van Utrecht en is daardoor goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Omdat we niet zeker wisten of het mogelijk was om allergievrij te eten bij Will’s, belden we van tevoren even om te vragen of we ook gluten- en lactosevrij konden eten. Er werd ons verzekerd dat dat absoluut geen probleem zou zijn.

We bestelden als voorgerecht een Thaise salade. Omdat er lactose in de dressing zat, kregen wij een andere dressing. De garnalen waren erg lekker, maar doordat de originele dressing ontbrak, was het geheel wat smakeloos.

Thaise salade
De thaise salade

Alle gerechten waren mooi opgemaakt en vooral de spareribs zagen er erg goed uit. Als hoofdgerecht bestelden wij de grote garnalen en de kabeljauw. Beide hoofdgerechten smaakten redelijk. De kabeljauw (lactosevrij) was lekker, maar de portie was wat aan de kleine kant. De portie garnalen (lactose- en glutenvrij) was te klein om een ‘hoofdgerecht’ te worden genoemd. Dit vanwege het feit dat er naast een erg klein schaaltje friet, wat je met meerdere mensen moest delen, geen bijgerechten werden geserveerd.

Bij Will’s werd ons verteld dat er genoeg keuze zou zijn voor iemand met een voedselallergie. In de praktijk bleek dat ze ingrediënten weglaten uit het gerecht. En dat doet afbreuk aan de smaak. Daarnaast werd er mayonaise geserveerd bij het glutenvrij hoofdgerecht. Daar bleken, nadat we dat hadden nagevraagd, gluten in te zitten.

Kabeljauw
De kabeljauw

IMAG1145
De grote garnalen

Na het hoofdgerecht genoot de rest van het gezelschap van heerlijk uitziende desserts. Helaas konden wij hier geen toetje eten. Alle desserts bevatten lactose of gluten.

Heb je een allergie, dan zijn er restaurants waar beter rekening wordt gehouden met jouw allergie.

De website van Will’s

Na het eten zijn we een lekker glutenvrij biertje gaan drinken bij Olivier. Olivier heeft heel veel verschillende bieren en ze verkopen er dus ook Mongozo Pilsner.

Mongozo pilsner bier

Geschreven door
Meer van Stephanie

Pad Thai

Dit gerecht is een sensatie voor je smaakpapillen! Je kunt verschillende variaties...
Lees meer

Beoordeel dit restaurant

Selecteer het aantal sterren
Please write a review

Voeg je review toe via één van onderstaande sociale netwerken. Je review zal éénmalig op je tijdlijn geplaatst worden als je met Facebook of Twitter connect, verder doen we niks met je gegevens.

Facebook
OF

Use your name

Please enter a valid email address.
Please enter your name.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *