Zelfgemaakte hummus

20 minuten
Bevat geen gluten, koemelk, ei of lactose

Zelfgemaakte hummus is veel lekkerder dan hummus uit de winkel. Daarom delen wij dit heerlijke recept met jou!

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 200 gram hummus

1 blik kikkererwten
120 ml tahin pasta
2 el citroensap
2 teentjes knoflook, grof gehakt
3/4e theelepel zout
60 ml water (of vocht van de kikkererwten)
Olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Doe de kikkererwten in het bakje van je staafmixer en pureer ze.
  2. Voeg nu de tahin, knoflook en een scheutje olijfolie toe. Mix het geheel totdat het een gladde pasta is.
  3. Nu voeg je het citroensap toe. Dit doe je naar smaak. Mix alles weer door elkaar en voeg vervolgens per eetlepel het water toe totdat de dikte van de hummus naar wens is.
  4. Voeg naar smaak het zout toe.
  5. Garneer de hummus met peterselie en wat druppeltjes olijfolie.

Er zijn veel variaties mogelijk. Je zou de hummus kunnen bestrooien met wat lichte paprikapoeder. Ook kun je tijdens het pureren wat groene olijven toevoegen of een kwart theelepel komijn gebruiken. Kortom, wees creatief!

We vonden dit recept voor hummus op SmittenKitchen.com

Geschreven door
Meer van Stephanie

Glutenvrije hotels in Nederland

Heb je zin in een lekker weekendje weg in eigen land? Als...
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *