IMG_0590

Zelfgemaakte hummus

20 minuten
Bevat geen gluten, koemelk, ei of lactose

Zelfgemaakte hummus is veel lekkerder dan hummus uit de winkel. Daarom delen wij dit heerlijke recept met jou!

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 200 gram hummus

1 blik kikkererwten
120 ml tahin pasta
2 el citroensap
2 teentjes knoflook, grof gehakt
3/4e theelepel zout
60 ml water (of vocht van de kikkererwten)
Olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Doe de kikkererwten in het bakje van je staafmixer en pureer ze.
  2. Voeg nu de tahin, knoflook en een scheutje olijfolie toe. Mix het geheel totdat het een gladde pasta is.
  3. Nu voeg je het citroensap toe. Dit doe je naar smaak. Mix alles weer door elkaar en voeg vervolgens per eetlepel het water toe totdat de dikte van de hummus naar wens is.
  4. Voeg naar smaak het zout toe.
  5. Garneer de hummus met peterselie en wat druppeltjes olijfolie.

Er zijn veel variaties mogelijk. Je zou de hummus kunnen bestrooien met wat lichte paprikapoeder. Ook kun je tijdens het pureren wat groene olijven toevoegen of een kwart theelepel komijn gebruiken. Kortom, wees creatief!

We vonden dit recept voor hummus op SmittenKitchen.com

Meer leesvoer

Groentenlasagne 80 minuten Bevat geen gluten, soja, lactose, ei of notenJe maakt deze groentenlasagne zonder lasagnebladen of vlees. Geschikt dus voor vegetariër...
Gluten- en lactosevrije worstenbroodjes 1,5 uur Bevat geen gluten, lactose, koemelk, noten of soja Geschikt voor vier personen Wat heb je nodig? 400 gram mix voor glutenvrij en lactose...
Lactosevrije knoflookboter 10 minuten Bevat geen gluten, lactose, koemelk, ei of notenHeerlijke knoflookboter voor bij je glutenvrije brood. Gemakkelijk te maken en het bev...
Glutenvrije en lactosevrije brownies zonder meel Er zijn enorm veel manieren om brownies te maken. Dit van oorsprong Amerikaanse toetje uit 1893 is dan ook heel divers. Maar wat als je geen gluten, l...
Geschreven door
Meer van Stephanie

Ume

Meer leesvoer Van Puffelen Bij Van Puffelen kun je glutenvrij lunchen en dineren....
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *