IMG_0590

Zelfgemaakte hummus

20 minuten
Bevat geen gluten, koemelk, ei of lactose

Zelfgemaakte hummus is veel lekkerder dan hummus uit de winkel. Daarom delen wij dit heerlijke recept met jou!

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 200 gram hummus

1 blik kikkererwten
120 ml tahin pasta
2 el citroensap
2 teentjes knoflook, grof gehakt
3/4e theelepel zout
60 ml water (of vocht van de kikkererwten)
Olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Doe de kikkererwten in het bakje van je staafmixer en pureer ze.
  2. Voeg nu de tahin, knoflook en een scheutje olijfolie toe. Mix het geheel totdat het een gladde pasta is.
  3. Nu voeg je het citroensap toe. Dit doe je naar smaak. Mix alles weer door elkaar en voeg vervolgens per eetlepel het water toe totdat de dikte van de hummus naar wens is.
  4. Voeg naar smaak het zout toe.
  5. Garneer de hummus met peterselie en wat druppeltjes olijfolie.

Er zijn veel variaties mogelijk. Je zou de hummus kunnen bestrooien met wat lichte paprikapoeder. Ook kun je tijdens het pureren wat groene olijven toevoegen of een kwart theelepel komijn gebruiken. Kortom, wees creatief!

We vonden dit recept voor hummus op SmittenKitchen.com

Meer leesvoer

Brood met hummus en zalm 10 minuten Bevat geen gluten, koemelk, ei, lactose of soja Wat heb je nodig? Hummus (Glutenvrij) brood Gerookte zalm Halve rode ui, in dunne rin...
Salade met kip en sesam Ken je dat gevoel dat je zin hebt in een lekkere glutenvrije salade? Gewoon iets simpels, gezonds en boordevol goede dingen en glutenvrij? Dan is dit ...
Zelf glutenvrije pitabroodjes maken  45 minuten tot 65 minuten  Bevat geen gluten, koemelk, lactose, soja, ei of notenWanneer heb jij voor het laatst een lekker pitabroodje gegeten?...
Kikkererwtenburger met radijssalade Zaterdag 29 juni waren bij Damn Food Waste op het Museumplein in Amsterdam. Daar kregen we van de dames van Kromkommer twee goodiebags met afgekeurde ...
Geschreven door
Meer van Stephanie

Mejuffrouw Janssen

Meer leesvoer Belfort Stadsrestaurant, Gent Bij Belfort doen ze extra veel moeite...
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *