Vietnamese springrolls

Verse vietnamese loempia’s

 25 minuten
 Bevat geen gluten, lactose, koemelk of ei

Voorgerecht – 2 personen

Wat heb je nodig?
6 ronde rijstbladeren
rijstnoedels
wortels
komkommer
garnalen (+- 2 per loempia)
een bakje shiitake
bieslook
koriander

Vietnamese loempia’s kun je met van alles en nog wat vullen. Zo voeg je gewoon je favoriete kruiden toe. Eet je graag kip? Of liever varken? Je kunt eindeloos variëren.

De loempia’s

  1. Bak de garnalen en de shiitake in wat zout, peper en knoflook. Kook ondertussen de noedels totdat ze goed zijn. Leg alles apart zodat je het straks kunt gebruiken. Snij de koriander, wortel, komkommer in stukken.
  2. Om de rijstbladeren mooi te rollen, moet je ze nat maken. Pak een bak die groot genoeg is om een rijstblad in te doen en doe daar wat warm water in.
  3. Zo, nu staat alles klaar om te beginnen! Maak je rijstblad een beetje nat en leg het op een bord. Vul het blad met alles wat je hebt klaargezet. Leren hoe je een mooie springroll maakt? De uitleg in het filmpje kan je daarbij helpen.

 

Geschreven door
Meer van Stephanie Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *