Vietnamese springrolls

Verse vietnamese loempia’s

 25 minuten
 Bevat geen gluten, lactose, koemelk of ei

Voorgerecht – 2 personen

Wat heb je nodig?
6 ronde rijstbladeren
rijstnoedels
wortels
komkommer
garnalen (+- 2 per loempia)
een bakje shiitake
bieslook
koriander

Vietnamese loempia’s kun je met van alles en nog wat vullen. Zo voeg je gewoon je favoriete kruiden toe. Eet je graag kip? Of liever varken? Je kunt eindeloos variëren.

De loempia’s

  1. Bak de garnalen en de shiitake in wat zout, peper en knoflook. Kook ondertussen de noedels totdat ze goed zijn. Leg alles apart zodat je het straks kunt gebruiken. Snij de koriander, wortel, komkommer in stukken.
  2. Om de rijstbladeren mooi te rollen, moet je ze nat maken. Pak een bak die groot genoeg is om een rijstblad in te doen en doe daar wat warm water in.
  3. Zo, nu staat alles klaar om te beginnen! Maak je rijstblad een beetje nat en leg het op een bord. Vul het blad met alles wat je hebt klaargezet. Leren hoe je een mooie springroll maakt? De uitleg in het filmpje kan je daarbij helpen.

 

Meer leesvoer

Glutenvrije granola Iedereen heeft het erover en het is overal te koop: granola! Heel lekker, maar wat als je glutenvrije granola wilt eten? Er zijn glutenvrije varianten...
Groentenlasagne 80 minuten Bevat geen gluten, soja, lactose, ei of notenJe maakt deze groentenlasagne zonder lasagnebladen of vlees. Geschikt dus voor vegetariër...
Lactosevrije chocolademousse  10 minuten Bevat geen gluten, lactose, koemelk, soja, ei of notenHmm, lactosevrije chocolademousse! Voordat ik een foto kon nemen was het al ...
Gluten- en lactosevrije kokosmuffins Gezonde muffins! Dat kan. Deze glutenvrije kokosmuffins zijn verantwoord en lekker.45 minuten Bevat geen gluten, lactose, koemelk, noten, soja ...
Geschreven door
Meer van Stephanie

Restaurant Scherp, Middelburg

Meer leesvoer La Vina, Amsterdam Bij La Vina kun je met een...
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *