Vietnamese springrolls

Verse vietnamese loempia’s

 25 minuten
 Bevat geen gluten, lactose, koemelk of ei

Voorgerecht – 2 personen

Wat heb je nodig?
6 ronde rijstbladeren
rijstnoedels
wortels
komkommer
garnalen (+- 2 per loempia)
een bakje shiitake
bieslook
koriander

Vietnamese loempia’s kun je met van alles en nog wat vullen. Zo voeg je gewoon je favoriete kruiden toe. Eet je graag kip? Of liever varken? Je kunt eindeloos variëren.

De loempia’s

  1. Bak de garnalen en de shiitake in wat zout, peper en knoflook. Kook ondertussen de noedels totdat ze goed zijn. Leg alles apart zodat je het straks kunt gebruiken. Snij de koriander, wortel, komkommer in stukken.
  2. Om de rijstbladeren mooi te rollen, moet je ze nat maken. Pak een bak die groot genoeg is om een rijstblad in te doen en doe daar wat warm water in.
  3. Zo, nu staat alles klaar om te beginnen! Maak je rijstblad een beetje nat en leg het op een bord. Vul het blad met alles wat je hebt klaargezet. Leren hoe je een mooie springroll maakt? De uitleg in het filmpje kan je daarbij helpen.

 

Meer leesvoer

Pompoenrisotto Wat heb je nodig? 1 pompoen 1 ui 2 teentjes knoflook risottorijst parmezaanse kaas (optioneel, weglaten als je een koemelkallergie hebt) basilic...
Broccoli met knoflook en chilipeper 20 minuten Bevat geen gluten, koemelk, soja, lactose, ei of notenJe kunt broccoli natuurlijk gewoon koken. Maar als je eens iets anders wilt, kun...
Gluten- en lactosevrije worstenbroodjes 1,5 uur Bevat geen gluten, lactose, koemelk, noten of soja Geschikt voor vier personen Wat heb je nodig? 400 gram mix voor glutenvrij en lactose...
Raapstelenstamppot  30 minuten Bevat geen gluten, soja, lactose, koemelk en eiHeb je een drukke werkdag gehad en heb je geen zin om uren in de keuken te staan? Dan...
Geschreven door
Meer van Stephanie

Pastasalade

  25 minuten Bevat geen gluten, soja, ei of noten Als je...
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *