IMG_0668

Pompoensoep

Wanneer het buiten koud is, is het tijd voor pompoensoep! Deze stevige soep is simpel en lekker.

Wat heb je nodig?
1 pompoen, in stukken gesneden
1 ui, gesneden
2 teentjes knoflook, gesneden
+/- 700 ml groentenbouillion
Olijfolie
Basilicum
Parmezaanse kaas: deze kaas bevat geen lactose. Je kunt het weglaten wanneer je een
koemelkallergie hebt.

Hoe maak je het?

  1. Doe wat olijfolie in de pan en voeg de ui toe.
  2. Wanneer de ui glazig is, voeg je knoflook toe. Bak dat even mee.
  3. Vervolgens bak je de pompoenstukken mee.
  4. Maak ondertussen de bouillon.
  5. Als de pompoen goed mee is gebakken en je je bouillon klaar hebt, kun je de bouillon aan de ui, knoflook en pompoen toevoegen.
  6. Zet het vuur uit en gebruik een staafmixer om het geheel te pureren.
  7. Zet de pan weer terug op een laag vuur en voeg de basilicum toe. Wanneer de soep de goede dikte heeft bereikt (het is een wat dikkere soep), is het klaar.
  8. Doe de soep in een bord of een kom en serveer het met wat parmezaanse kaas (weglaten bij koemelkallergie) en basilicum.

 

 

Meer leesvoer

Gluten- en lactosevrije pannenkoeken 20 minuten Bevat geen gluten, lactose, koemelk, soja of noten Wat heb je nodig? Voor 4-5 medium glutenvrije en lactosevrije pannenkoeken 1 cup ri...
Glutenvrije kokosmakronen 20 minuten Bevat geen gluten, koemelk, soja, lactose of notenZin in een simpele, zoete, glutenvrije en koemelkvrije snack? Maak dan deze kokosmak...
Pad Thai Dit gerecht is een sensatie voor je smaakpapillen! Je kunt verschillende variaties maken op dit recept. Wij maken het gerecht met garnalen.Wat heb...
Pasta met room en spekjes 20 minuten Bevat geen gluten, lactose, noten, soja of eiOok als je geen gluten en lactose mag eten, kun je genieten van pasta met een romige saus...
Geschreven door
Meer van Stephanie

Glutenvrije kokosmakronen

20 minuten Bevat geen gluten, koemelk, soja, lactose of noten Zin in...
Lees meer

2 Comments

  • Lekker! Je kan evt om een extra accentje te geven wat kerrie toevoegen. ( toevoegen bij het fruiten van de ui en knoflook) En een aardappel laten meekoken en mee pureren, dan wordt de soep iets dikker. Vanavond staat het bij ons op het “menu”..

    • Hoi Flora, bedankt voor je tips! Wij eten zelf de pompoensoep behoorlijk dik. Het ligt aan de grootte van de pompoen. Wat je zou kunnen doen, is niet alle bouillon direct te gebruiken. Na het pureren kun je naar wens eventueel wat bouillon toevoegen zodat de soep de gewenste dikte krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *