IMG_0668

Pompoensoep

Wanneer het buiten koud is, is het tijd voor pompoensoep! Deze stevige soep is simpel en lekker.

Wat heb je nodig?
1 pompoen, in stukken gesneden
1 ui, gesneden
2 teentjes knoflook, gesneden
+/- 700 ml groentenbouillion
Olijfolie
Basilicum
Parmezaanse kaas: deze kaas bevat geen lactose. Je kunt het weglaten wanneer je een
koemelkallergie hebt.

Hoe maak je het?

  1. Doe wat olijfolie in de pan en voeg de ui toe.
  2. Wanneer de ui glazig is, voeg je knoflook toe. Bak dat even mee.
  3. Vervolgens bak je de pompoenstukken mee.
  4. Maak ondertussen de bouillon.
  5. Als de pompoen goed mee is gebakken en je je bouillon klaar hebt, kun je de bouillon aan de ui, knoflook en pompoen toevoegen.
  6. Zet het vuur uit en gebruik een staafmixer om het geheel te pureren.
  7. Zet de pan weer terug op een laag vuur en voeg de basilicum toe. Wanneer de soep de goede dikte heeft bereikt (het is een wat dikkere soep), is het klaar.
  8. Doe de soep in een bord of een kom en serveer het met wat parmezaanse kaas (weglaten bij koemelkallergie) en basilicum.

 

 

Meer leesvoer

Witlofsoep met blauwe kaas en spek 30 minuten Bevat geen gluten, lactose, soja of notenDeze soep kun je eten als voorgerecht, maar met wat brood erbij kun je er een hoofdgerecht va...
Glutenvrije en lactosevrije brownies zonder meel Er zijn enorm veel manieren om brownies te maken. Dit van oorsprong Amerikaanse toetje uit 1893 is dan ook heel divers. Maar wat als je geen gluten, l...
Glutenvrije overnight oats met mango Ik worstel de laatste tijd een beetje met het vinden van een lekker en makkelijk ontbijt. Als ik wakker word, heb ik meestal vooral zin in pannenkoeke...
Glutenvrije amandeltaart met abrikozen Dit artikel is geschreven door Inostrate van Das Andere KoekSpeciaal voor Pasen heb ik in deze gastcolumn voor Sightdish een glutenvrije paastaart...
Geschreven door
Meer van Stephanie

Glutenvrij bier: Mongozo vs. Estrella Damm Daura

Biertjes drinken in de kroeg is zeldzaam als je een glutenvrij dieet...
Lees meer

2 Comments

  • Lekker! Je kan evt om een extra accentje te geven wat kerrie toevoegen. ( toevoegen bij het fruiten van de ui en knoflook) En een aardappel laten meekoken en mee pureren, dan wordt de soep iets dikker. Vanavond staat het bij ons op het “menu”..

    • Hoi Flora, bedankt voor je tips! Wij eten zelf de pompoensoep behoorlijk dik. Het ligt aan de grootte van de pompoen. Wat je zou kunnen doen, is niet alle bouillon direct te gebruiken. Na het pureren kun je naar wens eventueel wat bouillon toevoegen zodat de soep de gewenste dikte krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *