IMG_0576

Pompoenrisotto

Wat heb je nodig?
1 pompoen
1 ui
2 teentjes knoflook
risottorijst
parmezaanse kaas (optioneel, weglaten als je een koemelkallergie hebt)
basilicum
groentenbouillon (+- 1 liter)

1) Schil de pompoen. Vervolgens snijd je de pompoen doormidden. Schep de pitten eruit. 2) Snij eerst ongeveer 8/10 banen (in de lengte) van de pompoen af. Die gebruik je straks om het bord wat aan te kleden.
3) Snij vervolgens de rest van de pompoen in stukken. Leg alles op een ovenplaat. Wij leggen vaak een stuk bakpapier op de plaat. Scheelt een hoop schrobben en poetsen. Zorg dat alle stukken pompoen goed bedekt zijn met wat zonnebloem- of olijfolie. Schep ze goed door de olie. Anders loop je het risico dat er stukjes niet gaar zullen zijn.

Pompoenrisotto

4) Alle stukken pompoen gaan de oven in op 180 graden.
5) Na ongeveer 20 minuten (zodat de pompoen een voorsprong heeft) kun je beginnen aan de risotto zelf. Doe wat olijfolie in de pan en doe de gesnipperde ui erbij. Bak de ui tot hij glazig is. Voeg dan de knoflook toe.
6) Nu kun je je rijst erbij doen. Schep de ui, knoflook en rijst om net zolang tot de rijst ook glazig is.
7) Zet je bouillon op een laag vuurtje. Je kunt nu steeds kleine beetjes bouillion toe gaan voegen.
8) Roeren, bouillon toevoegen, roeren, bouillon toevoegen, roeren.. Nou, je begrijpt wat we bedoelen.
9) Wanneer de pompoenstukken klaar zijn, voeg je de kleine stukjes aan de risotto toe. De grote stukken laat je nog even in de oven liggen. De pompoenstukjes ‘smelten’ in de risotto. Het geeft niets dat de stukjes niet heel blijven.
9) Voeg vlak voordat de risotto klaar is wat basilicum toe. Roer het even een minuutje door. Nu kan de pan van het vuur!
10) Voeg wat parmezaanse kaas toe en roer het door de risotto heen.

De risotto is lekker met wat rucola en de overige geroosterde pompoenstukken erbovenop!

Meer leesvoer

Glutenvrije appeltaart 65 minuten Bevat geen gluten, lactose, koemelk, noten of soja Dit is niet zomaar een glutenvrije appeltaart. Als je ons had gezegd dat hij met 'gewoo...
Verse vietnamese loempia’s  25 minuten Bevat geen gluten, lactose, koemelk of eiVoorgerecht - 2 personenWat heb je nodig? 6 ronde rijstbladeren rijstnoedels wortels ...
Glutenvrije amandeltaart met abrikozen Dit artikel is geschreven door Inostrate van Das Andere KoekSpeciaal voor Pasen heb ik in deze gastcolumn voor Sightdish een glutenvrije paastaart...
Groentenlasagne 80 minuten Bevat geen gluten, soja, lactose, ei of notenJe maakt deze groentenlasagne zonder lasagnebladen of vlees. Geschikt dus voor vegetariër...
Geschreven door
Meer van Stephanie

Glutenvrij snoep: onbezorgd snoepen!

Heerlijk, af en toe eens lekker genieten van een snoepje! Maar helaas...
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *