Pad Thai

Pad Thai

Dit gerecht is een sensatie voor je smaakpapillen! Je kunt verschillende variaties maken op dit recept. Wij maken het gerecht met garnalen.

Wat heb je nodig?
3 eetlepels zonnebloemolie
125 gram garnalen
2 eetlepels gehakte knoflook
2 grote eieren (optioneel, weglaten als je geen ei mag eten)
250 gram rijstnoedels, 20 minuten in warm water geweekt en uitgelekt
2 eetlepels suiker
2 eetlepels vissaus
3 eetlepels tamarindesap
2 eetlepels vers limoensap
1/2 theelepel gedroogde chilipeper
250 gram tauge
sugarsnaps
2 lente-uitjes, in de lengte gesneden in stukken van 8-10 cm
100 gram grof gehakte ongezouten pinda’s (optioneel, weglaten als je een notenallergie hebt)
koriander

Voordat je begint met wokken, is het handig om alles alvast te snijden. Als je zometeen aan het wokken bent, heb je daar geen tijd meer voor.

  1. Doe een eetlepel zonnebloemolie in een hete wok. Zodra de olie heet is, kun je de garnalen toevoegen. Roerbak ze zo’n 30 seconden totdat ze roze zijn. Leg de garnalen op een bordje en zet ze weg. Bak ook kort de sugar snaps en zet ze weg.
  2. Doe wat nieuwe olie in de wok en bak de knoflook. Voeg vervolgens de twee eieren toe. Breek de dooiers, maar klop de eieren niet. Laat ze 1 minuut bakken totdat ze beginnen te stollen. Voeg vervolgens de noedels toe. Schep alles ongeveer 1 minuut lang om.
  3. Voeg nu de volgende ingredienten toe (een voor een). Na elke toevoeging schep je alles goed om. Voeg de suiker toe, dan de vissaus, het tamarindasap, de gedroogde chilipeper, limoensap, de helft van de tauge, alle lente-uitjes, de sugarsnaps, de helft van de pinda’s en de garnalen die je eerder hebt gebakken.
  4. Schep het mengsel snel om (10/15 seconden) zodat de noedels goed bedekt worden met het mengsel.
  5. Garneer het gerecht met je overgebleven pinda’s, de rest van de tauge en wat koriander. Naar wens kun je het gerecht met een partje limoen serveren voor wat extra frisheid.

We zijn natuurlijk erg benieuwd naar andere variaties van dit gerecht! Kende je het al? En welke variatie maak jij?

Meer leesvoer

Kikkererwtenburger met radijssalade Zaterdag 29 juni waren bij Damn Food Waste op het Museumplein in Amsterdam. Daar kregen we van de dames van Kromkommer twee goodiebags met afgekeurde ...
Italiaanse koteletten 35 minuten Bevat geen gluten, lactose, koemelk, noten of soja Geschikt voor vier personenWat heb je nodig? 4 varkenskoteletten Olijfolie 1 ui...
Glutenvrije overnight oats met mango Ik worstel de laatste tijd een beetje met het vinden van een lekker en makkelijk ontbijt. Als ik wakker word, heb ik meestal vooral zin in pannenkoeke...
Indiase dal 40 minuten Bevat geen gluten, lactose, koemelk, noten, soja of eiDal is een zeer voedzaam gerecht. Het wordt vooral veel gegeten in India. Absolu...
Geschreven door
Meer van Stephanie

Den Bosduin

Meer leesvoer De Kleine Heerlijkheid, Groningen Bij De Kleine Heerlijkheid in Groningen kun...
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *