IMG_5288

Minestronesoep

45 minuten
Bevat geen gluten, koemelk, noten, ei of lactose

Zin in rijk gevulde soep? Dan is deze minestronesoep zeker wat voor jou.

Wat heb je nodig voor de minestronesoep?

Voor ongeveer 4-6 personen

5 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knofook, fijngehakt
Desgewenst 40g pancetta of gerookt ontbijtspek, fijngehakt
2 aardappels, geschild en in blokjes
2 wortelen, in dikke plakken
1 stengel bleekselderij, in dikke reepjes
1 courgette, in blokjes
1 prei, kleingesneden
4 kerstomaatjes
100 g gedopte doperwten, vers of uit de diepvries
100 g gedopte tuinbonen, vers of uit de diepvries
1,5 liter groentenbouillon
250 gram (kleine/glutenvrije) pasta
Zout en peper
Paar blaadjes basilicum, fijngesneden
Parmezaanse kaas (optioneel)

Hoe maak je de minestronesoep?

  1. Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui, knoflook en pancetta/spek (desgewenst) 3 minuten al roerend. Doe er alle groenten bij, op de doperwten uit de diepvries na, en roer goed.
  2. Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Leg het deksel half op de pan, zet het vuur laag en laat alles 30 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Voeg 10 minuten voor het eind van de kooktijd de erwten uit de diepvries toe.
  4. Doe er de pasta bij en kook ze al dente gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Haal de pan van het vuur, breng de soep op smaak met zout en peper en roer er de basilicum door.
  6. Je kunt de soep eventueel serveren met geraspte Parmezaanse kaas.

Dit recept komt uit het boek ‘Gennaro’s Favoriete Italiaanse Familierecepten’. Een heel leuk boek met heerlijke Italiaanse recepten.

[bol_product_links block_id=”bol_517a1fceea6f6_selected-products” products=”9200000009921424″ name=”gennaro’s, minestronesoep” sub_id=”” background_color=”FFFFFF” text_color=”42B09E” link_color=”000000″ border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″]

Meer leesvoer

Paella met garnalen, kip en chorizo  30 minuten Bevat geen gluten, soja, lactose, koemelk, ei en notenPaella: een typisch Spaans gerecht! Als je op vakantie weleens grote pannen ri...
Glutenvrije oliebollen  Voorbereiding: 20 minuten, rijzen: 60 minuten, bakken: afhankelijk van hoeveelheid Bevat geen gluten, soja, lactose, notenBaal je ook altijd zo...
Glutenvrije en lactosevrije focaccia   60 - 65 minuten Bevat geen gluten, soja, lactose, notenNiets lekkerder dan een verse focaccia zo uit de oven! Focaccia is een plat, Italiaans ...
Pitabroodjes met kip   40 minuten Bevat geen gluten, koemelk*, lactose, soja, ei of notenEen heerlijk licht en fris gerecht. Je kunt je favoriete kruiden gebruiken om...
Geschreven door
Meer van Stephanie

Glutenvrije kokosmakronen

20 minuten Bevat geen gluten, koemelk, soja, lactose of noten Zin in...
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *