Lactosevrije chocolademousse

Lactosevrije chocolademousse

 10 minuten
 Bevat geen gluten, lactose, koemelk, soja, ei of noten

Lactosevrije chocolademousse

Hmm, lactosevrije chocolademousse! Voordat ik een foto kon nemen was het al op. Een lekker lactosevrij toetje voor Kerst. Of Oud&Nieuw. Of gewoon voor op een maandag. Het is de meest simpele chocolademousse die je kunt maken.

Wat je nodig hebt
– Een blik kokosmelk. Een blik ja, echt geen pakje. Want dat werkt niet.
– Cacaopoeder
– Suiker of een andere zoetstof (weglaten als je de suikervrije variant wilt maken)
– Eventueel wat vanille-extract

Belangrijk: de meeste mensen lezen dit vast niet. Die zijn nu de kokosmelk aan het kloppen. En zich aan het afvragen waarom het maar niet dikker wordt.

Het geheim is namelijk: het blik open in de koelkast te zetten. Een nachtje is lang genoeg om ervoor te zorgen dat de kokosmelk wat dikker wordt. Pas dan is het geschikt om chocolademousse van te maken!

Dus: blik in de koelkast en naar bed. De volgende dag doe je eerst de kokosmelk in een kom. (Schep vooral het witte gedeelte uit het blik. De waterige substantie kun je beter in het blik laten zitten.) Doe er alvast een beetje cacao bij. En wat vanille-extract, mocht je dat lekker vinden. Roeren maar! Als het goed is, wordt de kokosmelk nu wat dikker. Tijd om er meer cacao bij te doen. Net zo lang tot het op mousse begint te lijken. Hou er rekening mee dat het geheel nogal bitter wordt als je er veel cacao in doet. Voeg dus tot slot naar smaak wat suiker (of een andere zoetstof, zoals bijvoorbeeld stevia) toe. Enjoy!

We hebben dit recept voor lactosevrije chocolademousse gevonden op The Urban Poser

Geschreven door
Meer van Stephanie

Probiotica en prebiotica: je darmen in topconditie

Je darmen en de bacteriën in je darmen zijn van grote invloed...
Lees meer

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *