IMG_0851

Italiaanse koteletten

35 minuten
Bevat geen gluten, lactose, koemelk, noten of soja
Geschikt voor vier personen

Wat heb je nodig?
4 varkenskoteletten
Olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 knoflookteentjes
1 el fijngehakte, verse rozemarijn
1 tl geraspte citroenschil
1 klein gedroogd chilipepertje (afhankelijk van smaak aan te passen)
100 ml kippenbouillon
1 blik gepelde tomaten (400g)
Zout en peper

  1. Doe de olie in een bakpan. Leg de koteletten in de pan en bak ze aan elke kant 2 minuten. Haal de koteletten uit de pan en leg ze op een bord.
  2. Bak de ui glazig in de overgebleven olie. Hak de knoflook fijn en doe ze samen met de rozemarijn, citroenschil en de chilipeper in de pan. Laat het geheel, onder voortdurend roeren in 1 minuut gaar worden.
  3. Zet het vuur lager en doe de koteletten terug in de pan. Voeg de bouillon en de tomaten toe. Laat alles op middelhoog vuur 10-15 minuten koken, tot de koteletten gaar zijn en de saus flink ingedikt is.

Deze Italiaanse koteletten zijn goed te combineren met ons bijgerecht aardappeltjes uit de oven.

Meer leesvoer

Gluten- en lactosevrije worstenbroodjes 1,5 uur Bevat geen gluten, lactose, koemelk, noten of soja Geschikt voor vier personen Wat heb je nodig? 400 gram mix voor glutenvrij en lactose...
Lactosevrije knoflookboter 10 minuten Bevat geen gluten, lactose, koemelk, ei of notenHeerlijke knoflookboter voor bij je glutenvrije brood. Gemakkelijk te maken en het bev...
Glutenvrije en lactosevrije brownies zonder meel Er zijn enorm veel manieren om brownies te maken. Dit van oorsprong Amerikaanse toetje uit 1893 is dan ook heel divers. Maar wat als je geen gluten, l...
Italiaans stoofvlees 3 uur Bevat geen gluten, lactose, koemelk, ei, noten of sojaHeb je wat meer tijd om te koken, dan is dit een lekker hoofdgerecht.600 gram run...
Geschreven door
Meer van Stephanie

Pastasalade

  25 minuten Bevat geen gluten, soja, ei of noten Als je...
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *