Italiaanse koteletten

35 minuten
Bevat geen gluten, lactose, koemelk, noten of soja
Geschikt voor vier personen

Wat heb je nodig?
4 varkenskoteletten
Olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 knoflookteentjes
1 el fijngehakte, verse rozemarijn
1 tl geraspte citroenschil
1 klein gedroogd chilipepertje (afhankelijk van smaak aan te passen)
100 ml kippenbouillon
1 blik gepelde tomaten (400g)
Zout en peper

  1. Doe de olie in een bakpan. Leg de koteletten in de pan en bak ze aan elke kant 2 minuten. Haal de koteletten uit de pan en leg ze op een bord.
  2. Bak de ui glazig in de overgebleven olie. Hak de knoflook fijn en doe ze samen met de rozemarijn, citroenschil en de chilipeper in de pan. Laat het geheel, onder voortdurend roeren in 1 minuut gaar worden.
  3. Zet het vuur lager en doe de koteletten terug in de pan. Voeg de bouillon en de tomaten toe. Laat alles op middelhoog vuur 10-15 minuten koken, tot de koteletten gaar zijn en de saus flink ingedikt is.

Deze Italiaanse koteletten zijn goed te combineren met ons bijgerecht aardappeltjes uit de oven.

Geschreven door
Meer van Stephanie

De beste daglichtlamp kopen: onze tips

In de wintermaanden voelt iedereen zich wel eens wat minder, dat is...
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *