Italiaans stoofvlees

Italiaans stoofvlees

3 uur
Bevat geen gluten, lactose, koemelk, ei, noten of soja

Heb je wat meer tijd om te koken, dan is dit een lekker hoofdgerecht.

600 gram runderlappen, in stukjes van 4×4 cm gesneden
3 eetlepels olijfolie
2 kleine uien in kleine stukjes gesneden
2-3 tenen knoflook, grof gehakt
40 gram parmaham, fijn gehakt
750 gram roma-tomaten, verdeeld in stukken
3 eetlepels fijngehakte italiaanse verse kruiden
2 citroenen, gewassen

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper. Doe de olijfolie in een braadpan. Bak het vlees aan alle kanten bruin. Haal ze uit de pan en leg het op een bord.
  2. Laat het bakvet van het vlees in de pan zitten. Bak daarin de uien, knoflook en de parmaham 3 minuten op laag vuur. Bak de stukken tomaat en de kruiden even mee.
  3. Rasp de schil van de citroenen boven de pan. Voeg 250 ml. heet water toe. Voeg ook naar smaak peper en zout toe.
  4. Doe nu het vlees weer in de pan. Breng het, met het deksel erop, aan de kook.
  5. Nu laat je het vlees ongeveer 2,5 uur stoven. Voeg eventueel nogmaals zout en peper toe.

Wij hebben er haricot verts en gekookt aardappeltjes (in schil) bij gemaakt.

We vonden dit recept op Glutenvrijerecepten.nl

 

Meer leesvoer

Brood met hummus en zalm 10 minuten Bevat geen gluten, koemelk, ei, lactose of soja Wat heb je nodig? Hummus (Glutenvrij) brood Gerookte zalm Halve rode ui, in dunne rin...
Lactosevrije knoflookboter 10 minuten Bevat geen gluten, lactose, koemelk, ei of notenHeerlijke knoflookboter voor bij je glutenvrije brood. Gemakkelijk te maken en het bev...
Vitamineboost-salade 7 minuten De mangosalade bevat geen gluten, koemelk*, lactose, soja of eiDeze rijkgevulde mangosalade zit boordevol vitamines!  Rijpe mango's zi...
Indiase dal 40 minuten Bevat geen gluten, lactose, koemelk, noten, soja of eiDal is een zeer voedzaam gerecht. Het wordt vooral veel gegeten in India. Absolu...
Geschreven door
Meer van Stephanie

Glutenvrije kokosmakronen

20 minuten Bevat geen gluten, koemelk, soja, lactose of noten Zin in...
Lees meer

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *