Hutspot met gehaktballen

Hutspot met gehaktballen

45 minuten
Bevat geen gluten, lactose, koemelk, noten of soja

Een echt Hollands recept: hutspot met gehaktballen! Met deze ingrediënten kun je voor vier personen hutspot met gehaktballen maken.

Wat heb je nodig voor de hutspot?Hutspot met gehaktballen
1 kilo aardappelen
500 gram winterpenen
500 gram ui
1/4 liter vleesbouillon
(plantaardige) boter of margarine
200 gram witte bonen
Peper en zout
Eventueel een beetje rijstmelk

Wat heb je nodig voor de gehaktballen?
500 gram rundergehakt
1 grote ui, heel fijn gesnipperd
1 ei
Peper en zout
(Glutenvrij) Paneermeel. Wij hebben wat rijstemeel gebruikt om het geheel te binden.

De hutspot

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in vieren en was ze even goed.
  2. Snijd nu de winterpenen. Eerst in de lengte doormidden, dan in lange banen en snijdt de banen in stukken van 3/4 cm.
  3. Doe de aardappels en de winterpenen samen met de bouillon in een grote pan. Dit moet koken totdat de aardappelen gaar zijn. Meestal duurt dat zo’n 20 minuten.
  4. Ondertussen ga je de uien pellen en in grove stukken snijden. Doe ze bij de aardappelen en penen in de pan. Laat alles verder koken totdat de aardappelen gaar zijn. Dit kun je controleren door in de aardappelen te prikken.
  5. Zijn de aardappelen bijna gaar, warm dan de witte bonen op in een pannetje.
  6. Als de aardappelen gaar zijn, giet je alles goed af. Het is heel belangrijk om het geheel goed uit te laten lekken, anders wordt je hutspot te nat. Vang eventueel wat kookvocht op om straks toe te voegen tijdens het stampen.
  7. Doe de witte bonen bij de aardappelen, uien en winterpenen en stamp de hutspot met een aardappelstamper.
  8. Zet de pan op een laag vuurtje en voeg wat boter of margarine aan de pan toe. Voeg, als het wat droog is, wat van het kookvocht of een beetje rijstmelk toe. Warm de hutspot goed door.
  9. Voeg nu naar smaak wat peper en zout toe.

De gehaktballen

  1. Pel en snipper de ui (heel fijn). Bak de ui vervolgens in wat olie of boter.
  2. Doe het gehakt in een grote schaal. Voeg daar een ei en de gebakken uien aan toe. Doe er vervolgens flink wat peper en zout bij.
  3. Een lastig ingrediënt voor mensen die geen gluten mogen: paneermeel. Je kunt gelukkig zelf glutenvrij paneermeel maken. Wij gebruikten wat rijstmeel in plaats van paneermeel. Voeg de paneermeel/rijstemeel toe aan de schaal met het gehaktmengsel. Kneed alles goed door elkaar./li>
  4. Rol mooie gehaktballen van het gehaktmengsel.
  5. Verwarm boter/olijfolie/kokosolie in een pan en bak de gehaktballen in ongeveer 15 minuten rondom bruin. Het is verstandig om een deksel op de pan te doen in verband met spatten.

Meer leesvoer

Lactosevrije chocolademousse  10 minuten Bevat geen gluten, lactose, koemelk, soja, ei of notenHmm, lactosevrije chocolademousse! Voordat ik een foto kon nemen was het al ...
Raapstelenstamppot  30 minuten Bevat geen gluten, soja, lactose, koemelk en eiHeb je een drukke werkdag gehad en heb je geen zin om uren in de keuken te staan? Dan...
Pompoenrisotto Wat heb je nodig? 1 pompoen 1 ui 2 teentjes knoflook risottorijst parmezaanse kaas (optioneel, weglaten als je een koemelkallergie hebt) basilic...
Pastasalade   25 minuten Bevat geen gluten, soja, ei of notenAls je met een glutenvrij dieet wilt picknicken of onderweg moet lunchen, is het niet altijd mak...
Geschreven door
Meer van Stephanie

Lactosevrije melk

De verschillende soorten lactosevrije melk schieten als paddestoelen uit de grond! Welke...
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *