_MG_5004

Spaghetti aglio olio e peperoncino

15 minuten
Bevat geen gluten, lactose, koemelk, ei, noten of soja

Een klassieke Italiaanse pasta: spaghetti met knoflook, olie en pepertjes. Lekker simpel! Je hoeft het niet te missen als je een glutenvrij dieet volgt: hieronder het recept voor glutenvrije spaghetti aglio olio e peperoncino.

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen
(
glutenvrije) spaghetti
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 of 2 gedroogde chilipepertjes (hangt af van hoe pittig je het gerecht wilt maken)
Peterselie, fijngehakt
Een half kopje olijfolie
Zout
Parmezaanse kaas (optioneel, weglaten als je een koemelkallergie hebt)

Hoe maak je de glutenvrije spaghetti aglio e olio?

  1. Kook de spaghetti gaar in een pan met water en een beetje zout.
  2. Als de spaghetti bijna gaar is, doe je wat olie in een bakpan.
  3. Voeg de knoflook toe.
  4. Bak de knoflook ongeveer een minuut en haal het daarna met een vork uit de pan. Let op: als de knoflook lichtbruin begint te worden haal je het eruit. Laat de knoflook niet verbranden.
  5. Voeg nu de gedroogde chilipepertjes toe. Bak de pepertjes een minuut.
  6. Blus nu het geheel af met vier eetlepels kookvocht van de spaghetti. Tip: het kookvocht van glutenvrije pasta is wat slijmerig, dus voeg je vier eetlepels kraanwater toe in plaats van kookvocht.
  7. Als de spaghetti al dente is giet je het af. Het is beter als je glutenvrije spaghetti even afspoelt met heet water. Dan is het wat minder slijmerig. Voeg de spaghetti toe aan de pan met olie en chilipepertjes.
  8. Voeg de peterselie ook toe en breng op smaak met zout. Als je al kookvocht hebt gebruikt, zorg ervoor dat je dan niet te veel zout toevoegt. Roer alles snel en kort door elkaar zodat de pasta niet te droog wordt.
  9. Serveer de spaghetti met Parmezaanse kaas

Meer leesvoer

Paella met garnalen, kip en chorizo  30 minuten Bevat geen gluten, soja, lactose, koemelk, ei en notenPaella: een typisch Spaans gerecht! Als je op vakantie weleens grote pannen ri...
Glutenvrije oliebollen  Voorbereiding: 20 minuten, rijzen: 60 minuten, bakken: afhankelijk van hoeveelheid Bevat geen gluten, soja, lactose, notenBaal je ook altijd zo...
Italiaanse koteletten 35 minuten Bevat geen gluten, lactose, koemelk, noten of soja Geschikt voor vier personenWat heb je nodig? 4 varkenskoteletten Olijfolie 1 ui...
Pasta met tomatensaus 60 minuten Bevat geen gluten, lactose, koemelk, ei, noten of soja Geschikt voor 2 personenWat heb je allemaal nodig om deze (glutenvrije) pasta ...
Geschreven door
Meer van Stephanie

Wagamama Rembrandtplein

Bij Wagamama kun je terecht voor een snelle hap. Heb je een...
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *