Raapstelenstamppot

Raapstelenstamppot

 30 minuten
Bevat geen gluten, soja, lactose, koemelk en ei

Heb je een drukke werkdag gehad en heb je geen zin om uren in de keuken te staan? Dan is dit gerecht zeker iets voor jou. Deze raapstelenstamppot is voedzaam, simpel en vooral erg lekker!

Wat heb je nodig voor de raapstelenstamppot?

1 kilo aardappelen, geschild en in blokjes
500 gram raapstelen
1 potje (semi-)zongedroogde tomaten
5 eetlepels pijnboompitjes
200 ml warme (lactosevrije of rijst-) melk
3 eetlepels mosterd
Zout en peper

Hoe maak je de raapstelenstamppot?

  1. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  2. Snijd tijdens het koken van de aardappelen de (semi-)zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Bewaar de olie van de tomaten.
  3. Was en snijd de raapstelen.
  4. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  5. Stamp de aardappelen, als ze gaar zijn, fijn met een pureestamper.
  6. Voeg de melk, mosterd, (semi-)zongedroogde tomaatjes en een paar eetlepels olie van de tomaatjes aan de aardappelpuree toe.
  7. Roer nu ook de raapstelen en de pijnboompitjes erdoorheen en breng de stamppot op smaak met zout en peper.

Dit recept vonden we in de Lekker Weten van Ekoplaza

Geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *