Glutenvrije pitabroodjes bakken

Zelf glutenvrije pitabroodjes maken

clock 45 minuten tot 65 minuten
 tag Bevat geen gluten, koemelk, lactose, soja, ei of noten

Wanneer heb jij voor het laatst een lekker pitabroodje gegeten? Er gaat niets boven een lekker zelfgemaakt pitabroodje. Moeilijk? Nee hoor! Ben je op zoek naar lekker recept voor een gerechtmet pitabroodjes, dan raden we je onze pitabroodjes met kip aan.

Glutenvrije pitabroodjes recept

 

Wat heb je nodig voor 4 glutenvrije pitabroodjes?

250 gram glutenvrij meelmix, wij gebruiken broodmix van Consenza
125 ml lauw water
1 zakje gedroogde gist (7 gram)
Snufje zout
Geurloze kokosolie

Hoe maak je de glutenvrije pitabroodjes?

  1. Doe het zakje gist in een schaaltje/maatbeker met lauw water. Roer het goed door elkaar en laat het een minuut staan.
  2. Voeg het snufje zout aan het meel toe. Leg het meel in een bergje op je aanrechtblad. Maak in het midden een kuil.
  3. Giet er steeds wat water met gist in en kneed dat door het meel heen. Doe dit net zolang tot je een mooi glad deeg hebt. Blijft je deeg wat plakken aan je aanrechtblad? Strooi een klein beetje meel op je aanrechtblad en rol je deeg erdoorheen.
  4. Dek het deeg losjes af met wat vershoudfolie zodat het niet uitdroogt. Laat het deeg zo’n 25 tot 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  5. Verdeel het deeg in 4 gelijke bolletjes. Rol ze nu een voor een uit tot ronde plakken.
  6. Doe in een koekenpan genoeg kokosolie om de bodem van de pan te bedekken en laat het zo heet worden dat het walmt.
  7. Doe de deegrondjes een voor een in de pan. Schep de hete olie eroverheen met een lepel. Als het deegrondje omhoog komt, is het tijd om hem om te draaien. Bak de andere kant nog een minuut of anderhalf.
  8. Bak je veel broodjes, houd de reeds gebakken glutenvrije pitabroodjes dan warm in de oven op een lage stand (bijvoorbeeld 50 graden).
Glutenvrije pitabroodjes
Het deeg voor de pitabroodjes na het rijzen

We vonden dit recept op het Coeliakieforum.

Meer leesvoer

Indiase dal 40 minuten Bevat geen gluten, lactose, koemelk, noten, soja of eiDal is een zeer voedzaam gerecht. Het wordt vooral veel gegeten in India. Absolu...
Kikkererwtenburger met radijssalade Zaterdag 29 juni waren bij Damn Food Waste op het Museumplein in Amsterdam. Daar kregen we van de dames van Kromkommer twee goodiebags met afgekeurde ...
Glutenvrije overnight oats met mango Ik worstel de laatste tijd een beetje met het vinden van een lekker en makkelijk ontbijt. Als ik wakker word, heb ik meestal vooral zin in pannenkoeke...
Paella met garnalen, kip en chorizo  30 minuten Bevat geen gluten, soja, lactose, koemelk, ei en notenPaella: een typisch Spaans gerecht! Als je op vakantie weleens grote pannen ri...
Geschreven door
Meer van Stephanie

Jackies NYCuisine, Deventer

Meer leesvoer Ume Bij Ume kun je glutenvrij eten. Meneer Frans Meneer Frans...
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *