Pasta met tomatensaus

60 minuten
Bevat geen gluten, lactose, koemelk, ei, noten of soja
Geschikt voor 2 personen

Wat heb je allemaal nodig om deze (glutenvrije) pasta te maken?
(glutenvrije) pasta
1 blik tomaten, voor wat grotere eters 1,5/2 blikken
Olijfolie
Spekblokjes
2 teentjes knoflook
Een grote ui
Flink wat basilicum, gesneden
Peper en zout
Eventueel een gedroogd chilipepertje

Zo maak je de saus

Een goede pastasaus maken lijkt misschien moeilijk, maar met dit recept gaat het je zeker lukken!
1) Pak een pannetje en doe daar olijfolie.  Voeg vervolgens de spekblokjes to
2) Terwijl de spekjes zachtjes gebakken worden, snijd je de ui. Doe dit zo fijn mogelijk. Daarna kun je vast de knoflook en het pepertje snijden.

Knoflook voor in de glutenvrije pastasaus

3) Zodra de spekjes bruin worden, voeg je wat olijfolie toe. Een scheutje is genoeg. Daarna voeg je de gesneden ui toe.
4) Bak de ui tot hij een beetje glazig is. Voeg dan de knoflook en het pepertje toe. Pas op dat je vuur niet te hoog staat, want dan heb je kans dat je knoflook verbrandt. Bak de knoflook en het pepertje een minuut mee.
5) Voeg de tomaten en de gesneden basilicum toe. Laat het geheel nu zo’n 40 minuten pruttelen op laag vuur, zonder deksel.
6) Kook ondertussen de pasta gaar.
7) De saus is klaar als hij flink ingedikt is.

Tomaten voor in de glutenvrije pastasaus

Glutenvrije pasta

Wij eten zelf meestal Pasta d’oro van SamMills. Deze pasta is van mais gemaakt en dus glutenvrij. We kopen de pasta bij Jumbo.

Pasta voor bij de glutenvrije pastasaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *