Pastasalade

  25 minuten
Bevat geen gluten, soja, ei of noten

Als je met een glutenvrij dieet wilt picknicken of onderweg moet lunchen, is het niet altijd makkelijk om iets te eten te vinden. Een handige optie is dan het maken van een glutenvrije pastasalade. Je kunt eindeloos variëren met een pastasalade. En het is makkelijk om mee te nemen! Het recept is ook erg praktisch: wat je in huis hebt kan je erdoor mixen. Met onze restjes hebben we deze variatie gemaakt.

Glutenvrije pastasalade

Wat heb je nodig voor de glutenvrije pastasalade?

Glutenvrije pasta
Groene olijven
Rucola
Romaatjes
Feta of mozzarella
Verse basilicum
Semi-zongedroogde tomaatjes
Olijfolie
Zout en peper

Ook lekker om toe te voegen: pesto, walnoten, kappertjes, ansjovis, zwarte olijven, geitenkaas.

Hoe maak je de glutenvrije pastasalade?

  1. Kook de glutenvrije pasta gaar.
  2. Was de rucola en basilicum en snijd alle overige ingrediënten in stukjes.
  3. Wanneer de pasta klaar is, doe het dan in een grote schaal. Meng alle andere ingrediënten er doorheen en voeg olie, zout en peper toe naar smaak.

Ben je op zoek naar nog meer glutenvrije recepten? Bekijk al onze glutenvrije recepten.

Geschreven door
Meer van Stephanie

Histamine intolerantie: symptomen, oorzaken en wat je er aan kunt doen

Histamine is in elk menselijk lichaam aanwezig. Zodra er een allergische reactie...
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *