Glutenvrije paella

Paella met garnalen, kip en chorizo

 30 minuten
Bevat geen gluten, soja, lactose, koemelk, ei en noten

Paella: een typisch Spaans gerecht! Als je op vakantie weleens grote pannen rijkgevulde paella hebt gezien denk je misschien dat het veel werk is om dit gerecht te maken. Niets is minder waar: met dit recept heb je binnen een half uur voor vier personen een heerlijke glutenvrije paella op tafel staan. Je hebt daar trouwens geen paellapan voor nodig. Met een grote pan met dikke bodem maak je ook goede paella. En heb je te veel gemaakt? Geen probleem: de paella is extra lekker als hij een nachtje in de koelkast heeft gestaan.

Wat heb je nodig voor de paella met garnalen, kip en chorizo?

4 kipdrumsticks of kippenvleugels
300 gram garnalen
1 liter (glutenvrije) kippenbouillon
5/6 gram saffraan
2 teentjes knoflook
1 ui, fijn gesneden
1 rode paprika
400 gram risottorijst
100 gram doperwtjes
110 gram chorizo (glutenvrij/lactosevrij) in dunne plakjes
Peper en zout
Peterselie en tijm
Olijfolie
Optioneel: 1 citroen

Hoe maak je de glutenvrije paella?

  1. Kruid de kip met zout en peper en bak het in olijfolie in circa 20 minuten gaar. Bereid ondertussen de rest van het gerecht.
  2. Voeg de saffraan bij de kippenbouillon en zet het opzij.
  3. Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en paprika.
  4. Voeg de rijst toe en roer alles goed door elkaar.
  5. Voeg peterselie en tijm toe aan de bouillon en giet de bouillon bij de rijst. Breng alles aan de kook en laat het 6-8 minuten koken op middelhoog vuur.
  6. Laat alles vervolgens nog 10-12 minuten koken op laag vuur. Ondertussen kun je de garnalen en chorizo bakken.
  7. Voeg de chorizo, het vet van de chorizo en de erwten vlak voordat de kooktijd voorbij is aan de pan met rijst toe.
  8. Zet het vuur uit en breng het gerecht op smaak met zout. Laat de paella nog een paar minuten met het deksel op de pan staan voordat je het serveert.
  9. Maak je bord of pan paella op door de paella aan te kleden met de garnalen, extra peterselie en partjes citroen.

 

Meer leesvoer

Aardappeltjes uit de oven 50 minuten Bevat geen gluten, lactose, koemelk, ei, noten of sojaAls je op zoek bent naar een simpel allergievrij bijgerecht, dan is dit een gesc...
Witlofsoep met blauwe kaas en spek 30 minuten Bevat geen gluten, lactose, soja of notenDeze soep kun je eten als voorgerecht, maar met wat brood erbij kun je er een hoofdgerecht va...
Glutenvrije oliebollen  Voorbereiding: 20 minuten, rijzen: 60 minuten, bakken: afhankelijk van hoeveelheid Bevat geen gluten, soja, lactose, notenBaal je ook altijd zo...
Broccoli met knoflook en chilipeper 20 minuten Bevat geen gluten, koemelk, soja, lactose, ei of notenJe kunt broccoli natuurlijk gewoon koken. Maar als je eens iets anders wilt, kun...
Geschreven door
Meer van Stephanie

Bagels & Beans De Clercqstraat

Meer leesvoer Welsh Bakestone, Den Haag Bij The Welsh Bakestone kun je lactosevrij,...
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *