Glutenvrije paella

Paella met garnalen, kip en chorizo

 30 minuten
Bevat geen gluten, soja, lactose, koemelk, ei en noten

Paella: een typisch Spaans gerecht! Als je op vakantie weleens grote pannen rijkgevulde paella hebt gezien denk je misschien dat het veel werk is om dit gerecht te maken. Niets is minder waar: met dit recept heb je binnen een half uur voor vier personen een heerlijke glutenvrije paella op tafel staan. Je hebt daar trouwens geen paellapan voor nodig. Met een grote pan met dikke bodem maak je ook goede paella. En heb je te veel gemaakt? Geen probleem: de paella is extra lekker als hij een nachtje in de koelkast heeft gestaan.

Wat heb je nodig voor de paella met garnalen, kip en chorizo?

4 kipdrumsticks of kippenvleugels
300 gram garnalen
1 liter (glutenvrije) kippenbouillon
5/6 gram saffraan
2 teentjes knoflook
1 ui, fijn gesneden
1 rode paprika
400 gram risottorijst
100 gram doperwtjes
110 gram chorizo (glutenvrij/lactosevrij) in dunne plakjes
Peper en zout
Peterselie en tijm
Olijfolie
Optioneel: 1 citroen

Hoe maak je de glutenvrije paella?

  1. Kruid de kip met zout en peper en bak het in olijfolie in circa 20 minuten gaar. Bereid ondertussen de rest van het gerecht.
  2. Voeg de saffraan bij de kippenbouillon en zet het opzij.
  3. Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en paprika.
  4. Voeg de rijst toe en roer alles goed door elkaar.
  5. Voeg peterselie en tijm toe aan de bouillon en giet de bouillon bij de rijst. Breng alles aan de kook en laat het 6-8 minuten koken op middelhoog vuur.
  6. Laat alles vervolgens nog 10-12 minuten koken op laag vuur. Ondertussen kun je de garnalen en chorizo bakken.
  7. Voeg de chorizo, het vet van de chorizo en de erwten vlak voordat de kooktijd voorbij is aan de pan met rijst toe.
  8. Zet het vuur uit en breng het gerecht op smaak met zout. Laat de paella nog een paar minuten met het deksel op de pan staan voordat je het serveert.
  9. Maak je bord of pan paella op door de paella aan te kleden met de garnalen, extra peterselie en partjes citroen.

 

Meer leesvoer

Gluten- en lactosevrije pannenkoeken 20 minuten Bevat geen gluten, lactose, koemelk, soja of noten Wat heb je nodig? Voor 4-5 medium glutenvrije en lactosevrije pannenkoeken 1 cup ri...
Pompoenrisotto Wat heb je nodig? 1 pompoen 1 ui 2 teentjes knoflook risottorijst parmezaanse kaas (optioneel, weglaten als je een koemelkallergie hebt) basilic...
Pasta met tomatensaus 60 minuten Bevat geen gluten, lactose, koemelk, ei, noten of soja Geschikt voor 2 personenWat heb je allemaal nodig om deze (glutenvrije) pasta ...
Lactosevrije knoflookboter 10 minuten Bevat geen gluten, lactose, koemelk, ei of notenHeerlijke knoflookboter voor bij je glutenvrije brood. Gemakkelijk te maken en het bev...
Geschreven door
Meer van Stephanie

Zelf glutenvrije pitabroodjes maken

 45 minuten tot 65 minuten  Bevat geen gluten, koemelk, lactose, soja, ei of...
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *