Overnight oats met mango

Glutenvrije overnight oats met mango

Ik worstel de laatste tijd een beetje met het vinden van een lekker en makkelijk ontbijt. Als ik wakker word, heb ik meestal vooral zin in pannenkoeken, maar dat is natuurlijk niet het meest verantwoorde ontbijt om de ochtend mee te beginnen. Gelukkig ontdekte ik glutenvrije overnight oats met mango! <3

Overnight oats

Als je op Pinterest zit (je kan me trouwens volgen op Pinterest!), ken je ze wel. De honderden plaatjes met overnight oats. Ik had het nog nooit gegeten (wel gewoon oats met amandelmelk) en ik vroeg me af of het uberhaupt wel lekker zou zijn. Tot ik twee weken terug overnight oats at op mijn werk. Mijn reactie:

De week daarop ging ik vol goede hoop richting het barretje om nog een keer overnight oats te eten, maar helaas, ze waren nergens meer te bekennen. Dan zit er maar één ding op: zelf aan de slag in de keuken.

Het recept voor glutenvrije overnight oats met mango

Ik besloot Pinterest af te struinen en toen vond ik een heel lekker recept. Ik heb het iets aangepast en hieronder voor je neergezet!

Glutenvrije overnight oats

Wat heb je nodig

Voor 1 portie – op de foto zie je een dubbele portie

125ml amandelmelk (of eventueel een andere melkvervanger)
45 gram (glutenvrije) havermout
Ongeveer een kwart mango in stukjes (of naar smaak)
1,5 eetlepel honing (gebruik iets minder als je melkvervanger al zoetstof bevat)
1 eetlepel kokosrasp
1,5 eetlepel chiazaad (optioneel)

Hoe maak je het?

Dit is het makkelijkste recept ooit:

Doe alle ingrediënten in een goed afsluitbaar bakje of potje en roer het goed door elkaar heen. Plaats het mengsel in de koelkast en de volgende ochtend heb je een heerlijk ontbijt!

Wat is jouw favoriete overnight oats recept?

Ik heb de smaak te pakken en ik ga de komende tijd nog meer overnight oats recepten proberen. Heb jij een lekker recept voor mij? Deel het hieronder.

Geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *