Glutenvrije en lactosevrije pannenkoeken

Gluten- en lactosevrije pannenkoeken

20 minuten
Bevat geen gluten, lactose, koemelk, soja of noten

Wat heb je nodig?

Voor 4-5 medium glutenvrije en lactosevrije pannenkoeken
1 cup rijstmeel of ander glutenvrij meel
1 ei
1 cup rijstmelk
snufje zout
2 theelepels bakpoeder
Eventueel zoetstof naar keuze

Lactase supplementen uitproberen? Dat kan! Bij Disolut kun je voordelig een proefmonster bestellen.


Soms heb je gewoon enorme zin in pannenkoeken! Maar wat als je geen gluten of lactose mag eten? Geen probleem!

Waarom rijstmeel?

In tegenstelling tot ander glutenvrij meel is rijstmeel is niet zo gemakkelijk te verkrijgen. Ik koop het zelf altijd bij EkoPlaza en ik gebruik het vooral omdat ik niet zo dol ben op witmeel. De rijstmeel van EkoPlaza is namelijk volkoren. Bijkomend voordeel is dat je met rijstmeel een mooi glad beslag krijgt.

Zo maak je ze

  1. Pak een bak en doe daar je meel, ei, rijstmelk, bakpoeder en zout in. Wij gebruiken zelf geen suiker in het beslag. Mocht je van zoet houden, doe er dan wat suiker bij. Roer alles met een garde door elkaar totdat het beslag glad is.
  2. Verwarm wat boter of olie in een pan. Beslag in de pan en bakken maar!

Je pannenkoeken warm houden

Een handig truukje van mijn moeder: zet een pan met water op het vuur en breng het water aan de kook. Zodra het water heeft gekookt, zet je het gas uit of heel laag. Plaats een bord bovenop de pan. Elke keer als je een pannenkoek hebt gebakken, leg je de pannenkoek op het bord. Als je ze wat langer moet bewaren, kun je een ander bord omgekeerd op de stapel pannenkoeken leggen. Nooit meer koude pannenkoeken!

Zo eet je de glutenvrije en lactosevrije pannenkoeken

En natuurlijk kun je je favoriete pannenkoek maken met bijvoorbeeld poedersuiker, stroop, oude kaas (lactosevrij), spek of appel en kaneel. Voor de gezonde suikervrije variant serveer je je pannenkoek met amandelpasta.

We vonden dit recept op Food.com

Meer leesvoer

Minestronesoep 45 minuten Bevat geen gluten, koemelk, noten, ei of lactoseZin in rijk gevulde soep? Dan is deze minestronesoep zeker wat voor jou. Wat heb je n...
Glutenvrije amandeltaart met abrikozen Dit artikel is geschreven door Inostrate van Das Andere KoekSpeciaal voor Pasen heb ik in deze gastcolumn voor Sightdish een glutenvrije paastaart...
Zelf glutenvrije pitabroodjes maken  45 minuten tot 65 minuten  Bevat geen gluten, koemelk, lactose, soja, ei of notenWanneer heb jij voor het laatst een lekker pitabroodje gegeten?...
Pad Thai Dit gerecht is een sensatie voor je smaakpapillen! Je kunt verschillende variaties maken op dit recept. Wij maken het gerecht met garnalen.Wat heb...
Geschreven door
Meer van Stephanie

Kortingscode Bulkpowders: 25% korting op je 1e bestelling

Als je actief bent als sporter of bodybuilder ben je ze vast...
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *