Glutenvrije en lactosevrije pannenkoeken

Gluten- en lactosevrije pannenkoeken

20 minuten
Bevat geen gluten, lactose, koemelk, soja of noten

Wat heb je nodig?

Voor 4-5 medium glutenvrije en lactosevrije pannenkoeken
1 cup rijstmeel of ander glutenvrij meel
1 ei
1 cup rijstmelk
snufje zout
2 theelepels bakpoeder
Eventueel zoetstof naar keuze

Lactase supplementen uitproberen? Dat kan! Bij Disolut kun je voordelig een proefmonster bestellen.


Soms heb je gewoon enorme zin in pannenkoeken! Maar wat als je geen gluten of lactose mag eten? Geen probleem!

Waarom rijstmeel?

In tegenstelling tot ander glutenvrij meel is rijstmeel is niet zo gemakkelijk te verkrijgen. Ik koop het zelf altijd bij EkoPlaza en ik gebruik het vooral omdat ik niet zo dol ben op witmeel. De rijstmeel van EkoPlaza is namelijk volkoren. Bijkomend voordeel is dat je met rijstmeel een mooi glad beslag krijgt.

Zo maak je ze

  1. Pak een bak en doe daar je meel, ei, rijstmelk, bakpoeder en zout in. Wij gebruiken zelf geen suiker in het beslag. Mocht je van zoet houden, doe er dan wat suiker bij. Roer alles met een garde door elkaar totdat het beslag glad is.
  2. Verwarm wat boter of olie in een pan. Beslag in de pan en bakken maar!

Je pannenkoeken warm houden

Een handig truukje van mijn moeder: zet een pan met water op het vuur en breng het water aan de kook. Zodra het water heeft gekookt, zet je het gas uit of heel laag. Plaats een bord bovenop de pan. Elke keer als je een pannenkoek hebt gebakken, leg je de pannenkoek op het bord. Als je ze wat langer moet bewaren, kun je een ander bord omgekeerd op de stapel pannenkoeken leggen. Nooit meer koude pannenkoeken!

Zo eet je de glutenvrije en lactosevrije pannenkoeken

En natuurlijk kun je je favoriete pannenkoek maken met bijvoorbeeld poedersuiker, stroop, oude kaas (lactosevrij), spek of appel en kaneel. Voor de gezonde suikervrije variant serveer je je pannenkoek met amandelpasta.

We vonden dit recept op Food.com

Meer leesvoer

Spaghetti aglio olio e peperoncino 15 minuten Bevat geen gluten, lactose, koemelk, ei, noten of sojaEen klassieke Italiaanse pasta: spaghetti met knoflook, olie en pepertjes. Lekke...
Glutenvrije-lactosevrije pepernoten en speculaas In elke supermarkt, bakkerij en elk warenhuis waar je deze tijd van het jaar komt, ruik je het: speculaaskruiden! Coeliakie en een lactose intoleranti...
Pitabroodjes met kip   40 minuten Bevat geen gluten, koemelk*, lactose, soja, ei of notenEen heerlijk licht en fris gerecht. Je kunt je favoriete kruiden gebruiken om...
Pompoensoep Wanneer het buiten koud is, is het tijd voor pompoensoep! Deze stevige soep is simpel en lekker.Wat heb je nodig? 1 pompoen, in stukken gesneden ...
Geschreven door
Meer van Stephanie

Review: Brita Navelia

Je hebt er deze zomer waarschijnlijk heel veel van gedronken: water! In...
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *