Glutenvrije brownies

Glutenvrije en lactosevrije brownies zonder meel

Er zijn enorm veel manieren om brownies te maken. Dit van oorsprong Amerikaanse toetje uit 1893 is dan ook heel divers. Maar wat als je geen gluten, lactose of tarwe kan eten? Ook dan is er een oplossing! Je gelooft het misschien niet, maar deze glutenvrije en lactosevrije brownies zonder meel maak je met zwarte bonen. Zwarte bonen vervangen in dit recept meel en daarom zijn deze brownies ook tarwevrij. En maak je geen zorgen: de bonen proef je niet. De brownies smaken heerlijk!

Wat heb je nodig voor deze lactosevrije en glutenvrije brownies?

1 blik zwarte bonen (400 gram)
50 gram cacaopoeder
2 eieren
160 gram suiker
160 gram pure chocolade in kleine stukjes
1 eetlepel (lactosevrije) melk/rijstmelk/amandelmelk
1 theelepel balsamico azijn
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel baksoda
1/2 theelepel koffie
1/2 eetlepel olie
Optioneel: walnoten

Hoe maak je de brownies?

  1. Verwarm je oven voor op 175 graden. Vet een bakblik in en bekleed het met bakpapier.
  2. Als je walnoten gebruikt, wel ze dan zo’n 15 minuten in een schaaltje met water. Dan verbranden ze niet in de oven.
  3. Doe de bonen, eieren, cacaopoeder, suiker, olie, melk, balsamico azijn, baksoda, bakpoeder en koffie in je blender. Blend het tot het een mooi glad geheel is.
  4. Giet je beslag in een kom en voeg daaraan de stukjes chocolade toe. Roer het goed door elkaar.
  5. Giet het beslag nu in het beklede bakblik. Breek de walnoten in kleine stukjes en strooi ze eroverheen.
  6. Bak de brownies in 30-32 minuten. De brownies zijn goed als een satéprikker er schoon uitkomt nadat je erin hebt geprikt.
  7. Laat de brownies volledig afkoelen voordat je ze in stukjes snijdt.

We vonden dit recept op Skinnytaste.com

Geschreven door
Meer van Stephanie

Belgisch restaurant Lieve, Amsterdam

Belgisch Restaurant Lieve bevindt zich in het centrum van Amsterdam op loopafstand...
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *