kokosmakronen

Glutenvrije kokosmakronen

20 minuten
Bevat geen gluten, koemelk, soja, lactose of noten

Zin in een simpele, zoete, glutenvrije en koemelkvrije snack? Maak dan deze kokosmakronen!

Glutenvrije lactosevrije kokosrotsjes

Wat heb je nodig?

Als je het recept volgt, maak je heel veel kokosmakronen. Je kunt de kokosmakronen ook in een kleinere hoeveelheid maken. Ze smaken even goed. Vind je de kokosmakronen wel erg zoet: ze lukken ook prima met minder suiker.

130 gram suiker
1 eetlepel agavesiroop of honing
400 gram kokossnippers
Het eiwit van 2 eieren
1 theelepel vanille-extract
Snufje zout

Hoe maak je ze?

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Doe de suiker, 2 eetlepels koud water, de agave siroop en het zout in een pan. Zet het vuur niet te hoog. Roer tot de suiker goed is opgelost.
  3. Doe de kokossnippers in een schaal en voeg daar het suikermengsel uit de pan aan toe.
  4. In een ander schaal klop je de eiwitten en het vanille-extract tot een schuimend en dik geheel. Roer het vervolgens door de andere ingrediënten.
  5. Maak bolletjes van de mix en leg ze, met 2 centimeter tussenruimte, op een bakplaat met bakpapier.
  6. Bak ze vervolgens in 15 minuten goudbruin. Gebruik je twee bakplaten wissel de platen dan na ongeveer 7 minuten van plaats.
  7. Laat de kokosmakronen volledig afkoelen.

Om de kokosmakronen nog lekkerder te maken (ja, dat is mogelijk), kun je wat lactosevrije chocolade smelten in een pannetje. Laat de chocolade een beetje afkoelen. Doop hier vervolgens de onderkant van de kokosmakronen in en laat de chocolade stollen.

We vonden dit recept op Yummly.com

Geschreven door
Meer van Stephanie

Pompoensoep

Wanneer het buiten koud is, is het tijd voor pompoensoep! Deze stevige...
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *