Glutenvrije lactosevrije worstenbroodjes

Gluten- en lactosevrije worstenbroodjes

1,5 uurGlutenvrije en lactosevrije worstenrbroodjes
Bevat geen gluten, lactose, koemelk, noten of soja
Geschikt voor vier personen

Wat heb je nodig?

400 gram mix voor glutenvrij en lactosevrij brooddeeg
1 zakje gist
300 a 350 gram half-om-half gehakt
370 ml lauw water of lactosevrije melk
2 eieren
Zout
Peper
Nootmuskaat
Glutenvrij paneermeel
Tip: om het gehaktmengsel wat meer smaak te geven,
kun je een bouillonblokje toevoegen

Hoe maak je de de glutenvrije en lactosevrije worstenbroodjes?

Het deeg

  1. Maak een hoop van het meel op het aanrechtblad en vorm er een kuil in. Bestrooi het meel met het zout.
  2. Verwarm de melk (of water) tot deze handwarm is. Giet de melk in de kuil. Voeg de gist toe en meng met je vingers de gist door de melk tot een papje.
  3. Meng steeds een beetje bloem bij de natte massa totdat het een kneedbaar en egaal deeg is. Het is belangrijk dat het deeg minimaal 5 minuten goed doorgekneed wordt.
  4. Maak kleine balletjes en laat deze afgedekt onder een laag plastic folie circa 10 minuten rusten.

 De vulling

  1. Meng het gehakt met het ei en paneermeel.
  2. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaatpoeder.
  3. Verdeel het gehakt in porties. Rol de porties tot een worst.

De broodjes maken

  1. Rol de geruste bolletjes deeg ovaal uit. Klop het ei los en bestrijk de zijkanten van de deegplak.
  2. Leg in het midden de gehaktworst. Vouw de korte kantjes van het deeg over de worst, vouw vervolgens de lange zijden over elkaar heen. Druk de naden goed aan en leg de worstenbroodjes met de naad naar onder op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Laat de worstenbroodjes nu 45 minuten rijzen onder een laag plasticfolie.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de broodjes met het losgeklopte ei en bak ze in 30 minuten goudbruin.

Dit recept is ingestuurd door Berdien. Wil je zelf ook een recept insturen? Mail ons op Mail ons.

Meer leesvoer

Zelfgemaakte hummus 20 minuten Bevat geen gluten, koemelk, ei of lactoseZelfgemaakte hummus is veel lekkerder dan hummus uit de winkel. Daarom delen wij dit heerlijk...
Glutenvrije amandeltaart met abrikozen Dit artikel is geschreven door Inostrate van Das Andere KoekSpeciaal voor Pasen heb ik in deze gastcolumn voor Sightdish een glutenvrije paastaart...
Glutenvrije-lactosevrije pepernoten en speculaas In elke supermarkt, bakkerij en elk warenhuis waar je deze tijd van het jaar komt, ruik je het: speculaaskruiden! Coeliakie en een lactose intoleranti...
Sesamcrackers  25 minuten Bevat geen gluten, lactose, koemelk, soja, noten of ei Ook geschikt voor veganisten/vegetariersGlutenvrije crackers zijn niet erg gez...
Geschreven door
Meer van Stephanie

Bagels & Beans Haarlemmerdijk

Meer leesvoer Maria, Utrecht Bij restaurant Maria op de Mariaplaats in Utrecht...
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *