Reader Interactions

Comments

  • Sightdish redactie says

   Hoi Elles, we hebben het even voor je nagevraagd. Voor het recept is
   Damhert Broodmix gebruikt. Maar het lijkt me dat je het ook kunt proberen met andere soorten meel/bakmixen. Er hoeft geen bakpoeder in.

 1. Saskia says

  Eindelijk een recepte die je kan uitrollen en in een geheel in de vorm krijgt. Als hij net zo smaakt als hij er uitziekt moet ik deze vaan maken voor mijn man.

 2. Marie Anne de Jonge says

  Eindelijk een glutenvrije appeltaart die nu ook eens als een echte appeltaart smaakt. Super , daar wordt ik nu eens echt blij van .

  • Sightdish redactie says

   Hoi Janneke, je kan op heel veel verschillende manieren je eigen glutenvrije meel samenstellen. In dit geval wil je deeg hebben wat je goed kunt uitrollen voor de taart. Om dat te krijgen kun je boekweitmeel combineren met mais-zetmeel of met tapioca-zetmeel.

   Mocht je meer willen leren over alle verschillende soorten glutenvrij meel, dan zijn dit handige links (in het Engels):
   http://www.forkandbeans.com/2013/12/30/guide-gluten-free-flours/
   http://xgfx.org/the-big-cupboard/xgfx-pantry/

   Als je het jezelf in het begin makkelijk wil maken, dan zijn er enorm veel samengestelde glutenvrije meelsoorten te koop. We bakken zelf regelmatig met meel van bijvoorbeeld Schar (verkrijgbaar bij de Tuinen), Consenza (verkrijgbaar bij Jumbo) of Doves Farm (online verkrijgbaar bij diverse webshops).

   Heel veel succes met bakken en sterkte met je glutenvrije dieet!

 3. Sinja says

  Hoi!

  Mssn een domme vraag, maar ben ook nog een beginneling 😛
  Laten jullie het deeg nog rusten / rijzen nadat het is gekneed?

  Groetjes!
  Sinja

 4. Laura boon says

  Mijn kleindochter Floor (13) maakte, speciaal voor mij, op een doordeweekse dag, een appeltaart van jullie recept en deze was heerlijk! We hebben met de hele familie genoten van deze glutenvrije taart!(alleen ik moet glutenvrij eten)lieg, hè, groet, oma lau

 5. Haly says

  Mijn eerste gebakken appeltaart, kon niet fout gaan als ik dit zo las… Maar helaas… Had veel te weinig deeg voor de zijkanten en bovenkant, ondanks een te dunne bodem. En het deeg plakte overal aan vast… Smaak is wel erg goed!

  • Sightdish redactie says

   Hoi Haly, wat jammer! Heb je misschien een te grote taartvorm gebruikt? Het recept is geschikt voor een taartvorm met een diameter van maximaal 24cm.

  • Sightdish redactie says

   Hoi Marion, gluten en lactose zijn compleet verschillende dingen. Als je dus lactosevrij moet eten, betekent het niet automatisch dat je ook glutenvrij moet eten.

   • Gerda says

    Hier ben ik het niet helemaal mee eens, zuiver op ervaring dat lactose en gluten wel degelijk met elkaar te maken hebben. Heb al 25 jaar lactose intolerant en als ik niet glutenvrij eet gaat het alleen maar slechter.
    Probeer het eens uit, al is het niet makkelijk. Sterkte.

 6. Malou says

  Heerlijk recept! Ik heb boekweitmeel gebruikt, weliswaar bijna het dubbele aan meel gebruikt dan in het recept stond (bleef anders te plakkerig) maar het heeft een super resultaat opgeleverd. Ik heb palmsuiker gebruikt in plaats van basterdsuiker en wat gedroogde vijgen en stukjes dadels toegevoegd. Yum!

 7. Ellen says

  Ik adhv jullie recept een taart gemaakt voor mijn schoondochter, die glutenintolerantie symptomen heeft. Ik heb Glutafin meel gebruikt wat rijk is aan vezels,niet geraffineerde bruine basterdsuiker o.b.v rietsuiker en roomboter (er is geen sprake van lactose allergie). Wij vonden het allemaal verrukkelijk!

  Volgende keer ga ik wel meer deeg maken, want ook ik kwam tekort voor zijkanten en vlechtwerk bovenop.

  Het heeft me enorm geinspireerd en volgende keer ga ik aan de glutenvrije lasagna voor haar maken!

  Hartelijk dank!

 8. Wendy says

  Taart was echt super lekker,

  Ik vond het deeg erg plakkerig en heb het niet uitgerold maar gewoon in het blik verdeeld, en ik had ook wat meer deeg gemaakt nav andere reacties.

  Superleuk dat iedereen gewoon dezelfde taart kon eten.

  Bedankt!

  • Sightdish redactie says

   Hoi Wendy, het is inderdaad een stuk gezelliger als je allemaal dezelfde taart kunt eten! Wat gek dat je deeg zo plakkerig was en dat je er iets te weinig van had. Misschien ligt het aan het soort meel wat je gebruikt?

 9. aafke says

  Vervang 50 gram boter, 1 ei en suiker door 100 gram rijstestroop en je hebt een heerlijke suikervrije, eivrije, lactosevrije, glutenvrije taart!

  • Sightdish redactie says

   Hoi Karin,
   We hebben dat zelf nog nooit geprobeerd, maar waarom zou het niet kunnen? Houd er wel rekening mee dat spelt niet glutenvrij is. Succes!

 10. Rianne says

  Het klinkt heerlijk! Ik weet pas sinds kort dat ik lactose vrij moet eten. Dus ben nog op zoek naar sommige producten. Welk merk boter is hiervoor gebruikt? Ik ben nog op zoek naar boter voor in de taart enz.

 11. Anne-Marie says

  Ik mag geen gluten, geen melkproducten en geen ei. Dit maakt het bakken van een taart heel lastig. Het deeg van deze appeltaart gemaakt met boekweitmeel, plantaardige boter , basterdsuiker en een geprakte banaan i.p.v. ei. In de vulling cranberries gebruikt i.p.v. rozijnen. Het deeg was wat plakkerig en moeilijk uit te rollen, maar het eindresultaat was zeer zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt voor het recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *