Glutenvrije appeltaart

Glutenvrije appeltaart

65 minutenGlutenvrije appeltaart
 Bevat geen gluten, lactose, koemelk, noten of soja Dit is niet zomaar een glutenvrije appeltaart. Als je ons had gezegd dat hij met ‘gewoon’ meel was gemaakt, hadden we het ook geloofd.

Wat heb je nodig?

Ingrediënten voor springvorm met diameter van 24cm.

200 gr. bloem glutenvrij
150 gr. boter (plantaardig voor lactosevrij)
100 gr. basterdsuiker
1 ei
snufje zout
3/4 kg stevige appelen
eventueel 2 en halve eetlepel gewelde krenten of rozijnen
suiker
kaneel

Hoe maak je de glutenvrije appeltaart?

  1. Haal de boter een uur voordat je begint uit de koelkast. Voordat je begint met alles voorbereiden, verwarm je de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de bloem, boter, basterdsuiker, ei en zout in een bak en kneed het tot stevig deeg. * Houd een beetje bloem achter om het aanrecht en de deegroller te bestrooien. Zo plakt je deeg niet overal aan. **Houd ook een beetje eiwit apart. Hiermee kun je aan het einde de bovenkant de taart mee insmeren.
  3. Vet het bakblik in met wat boter.
  4. Rol het deeg goed uit en bekleed er vervolgens de rand en de bodem van het bakblik mee. Vervolgens vul je het beklede bakblik met appelpartjes (en eventueel met krenten).
  5. Bestrooi de vulling met suiker en kaneel.
  6. De rest van het deeg gebruik je om het geheel te bekleden. Bestrijk de bovenkant vervolgens met het eiwit dat je hebt bewaard.
  7. Hier strooi je ook wat van de suiker en kaneel-mix overheen.
  8. Zet de taart in de oven en bak hem in ongeveer 50 minuten goudbruin!

Enjoy! Dit recept is ingestuurd door Berdien. Wil je zelf ook een recept insturen? Mail ons op Mail ons.

Meer leesvoer

Italiaans stoofvlees 3 uur Bevat geen gluten, lactose, koemelk, ei, noten of sojaHeb je wat meer tijd om te koken, dan is dit een lekker hoofdgerecht.600 gram run...
Witlofsoep met blauwe kaas en spek 30 minuten Bevat geen gluten, lactose, soja of notenDeze soep kun je eten als voorgerecht, maar met wat brood erbij kun je er een hoofdgerecht va...
Brood met hummus en zalm 10 minuten Bevat geen gluten, koemelk, ei, lactose of soja Wat heb je nodig? Hummus (Glutenvrij) brood Gerookte zalm Halve rode ui, in dunne rin...
Glutenvrije oliebollen  Voorbereiding: 20 minuten, rijzen: 60 minuten, bakken: afhankelijk van hoeveelheid Bevat geen gluten, soja, lactose, notenBaal je ook altijd zo...
Geschreven door
Meer van Stephanie

Glutenvrij uit eten bij Woodstone in Haarlem

Glutenvrije pizza en brownies. Daar kun je heerlijk van genieten bij Woodstone!...
Lees meer

42 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *