Glutenvrije brood met champignons

Champignons op (glutenvrij) brood

15 minuten
Bevat geen gluten, lactose, koemelk, ei, noten of soja

Wil je na je glutenvrij en koemelkvrije ontbijt ook lekker allergievrij lunchen? Dan is dit recept iets voor jou. Het is heel simpel en zo klaar. Champignons smaken niet alleen goed, ze zijn ook erg gezond! Champignons zijn onder andere rijk aan vezels. Extra goed nieuws dus voor mensen die weinig vezels binnenkrijgen door een glutenvrij dieet.

Wat heb je nodig voor deze gezonde lunch?
(Glutenvrij) brood naar keuze
Een bakje champignons (schoongemaakt, niet gewassen)
1 of 2 teentjes knoflook, gesnipperd
Olijfolie
Peterselie
Peper en zout

Hoe maak je champignons op (glutenvrij) brood?
1) Maak je champignons schoon en snijd ze in stukken.

  1. Verwarm je oven voor en bak vervolgens je brood. Tijdens het bakken van het brood kun je de champignons maken.
  2. Doe flink wat olijfolie in een pan en bak daarin de knoflook.
  3. Voeg vervolgens de schoongemaakte champignons toe. Doe er dan zout, peper en peterselie bij. Schep het geheel een paar minuten om, totdat de champignons gaar zijn.

Glutenvrije lunch: gebakken champignons op brood

Geschreven door
Meer van Stephanie Lees meer

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *