Broccoli met knoflook en chilipeper

20 minuten
Bevat geen gluten, koemelk, soja, lactose, ei of noten

Je kunt broccoli natuurlijk gewoon koken. Maar als je eens iets anders wilt, kun je de broccoli op z’n Italiaans maken. Lekker met onze aardappeltjes uit de oven.

Wat heb je nodig?

Olijfolie
3 teentjes knoflook
1 rood pepertje, fijngehakt
400 gram broccoli, gesneden
Zout en peper
Optioneel: citroensap, hoeveelheid naar wens

Hoe maak je de broccoli

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de chilipeper en knoflook 1 minuut op redelijk hoog vuur.
  2. Doe dan de broccoli erbij en voeg wat zout en peper toe. Roerbak 1 minuut.
  3. Giet er 150 ml water bij.
  4. Zet het vuur wat lager en doe het deksel op de pan. Laat de groenten in 10 minuten gaar worden.
  5. Na 10 minuten haal je het deksel van de pan. Zet het vuur hoog en laat het panvocht verdampen.
  6. Nu kun je de pan van het vuur halen. Voeg als je dat lekker vindt wat citroensap toe.

Dit recept komt uit het boek ‘Gennaro’s Favoriete Italiaanse Familierecepten’. Een heel leuk boek met heerlijke Italiaanse recepten.
[bol_product_links block_id=”bol_515ed17f486e8_selected-products” products=”9200000009921424″ name=”Gennaro’s Favoriete Italiaanse Familierecepten” sub_id=”gennaro” background_color=”FFFFFF” text_color=”42B09E” link_color=”000000″ border_color=”D2D2D2″ width=”236″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″]

Geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *