Aardappeltjes uit de oven

Aardappeltjes uit de oven

50 minuten
Bevat geen gluten, lactose, koemelk, ei, noten of soja

Als je op zoek bent naar een simpel allergievrij bijgerecht, dan is dit een geschikt recept. Je kunt aardappeltjes op heel veel verschillende manieren maken. Dit is een klassieke manier: met knoflook, olie en rozemarijn of tijm. Hoe maak jij de aardappeltjes? Mail je recept naar Mail ons of laat het achter in de comments.

Wat heb je nodig?
Geschikt voor twee personen

4 grote aardappelen
2 teentjes knoflook, grof gehakt
Olijfolie
2 takjes verse rozemarijn
Peper en zout
Tip: je kunt in plaats van rozemarijn ook tijm gebruiken of een ander favoriet kruid

  1. Was de aardappelen en snijd de pitjes eruit.
  2. Snijd de aardappelen in grove stukken.
  3. Leg de aardappeltjes op een bakplaat of doe ze in een braadslede.
  4. Schenk er genoeg olijfolie overheen om alle aardappeltjes te kunnen bedekken.
  5. Doe er nu zout, peper en knoflook overheen.
  6. Schep de aardappelen om, zodat alle kanten bedekt zijn met olie, zout en peper.
  7. Leg de takjes rozemarijn op de aardappeltjes.
  8. Bak de aardappeltjes in zo’n 40 minuten gaar op 180 graden. Schep na 20 minuten de aardappelen een keer om.
Geschreven door
Meer van Stephanie

Glutenvrije granola

Iedereen heeft het erover en het is overal te koop: granola! Heel...
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *