Lactosevrije babyvoeding

Lactosevrije babyvoeding: wanneer gebruiken en een alternatief

Als je lactose intolerant bent, maakt je lichaam niet genoeg lactase aan. Lactase is het enzym wat ervoor zorgt dat je lichaam lactose kan verteren. Maak je te weinig lactase aan, dan heb je dus een probleem: je kan de lactose niet goed verteren. Sommige baby’s hebben hier helaas ook last van. Het is dan verstandig om over te stappen op lactosevrije babyvoeding.

Uitgebreid voedselintolerantie onderzoek naar
22 tot 270 voedingsmiddelen!

Vraag nu een test aan


Uitgebreid voedselintolerantie onderzoek naar 22 tot 270 voedingsmiddelen!

Vraag nu een test aan

Lactosevrije babyvoeding: wanneer kan het van nut zijn

Disclaimer: wij zijn geen artsen en onze informatie is dan ook niet bedoeld als medisch advies. Raadpleeg altijd je arts voordat je het dieet van je kindje plotseling verandert of als je twijfelt of hij/zij last heeft van een lactose intolerantie.

 • Als je kindje te vroeg geboren is
  Een lactose intolerantie bij baby’s komt vooral vaak voor bijbaby’s die te vroeg zijn geboren. Pas in de laatste periode van je zwangerschap normaliseert het lactase-niveau van je kindje. Wordt een baby dus te vroeg geboren, dan heeft hij of zij te weinig lactase om lactose te kunnen verteren.
 • Als je kindje ernstige diarree heeft gehad
  Mocht je kind last hebben gehad van ernstige diarree dan kan het zo zijn dat het lichaampje een tijdje wat minder lactase aanmaakt. Hierdoor kunnen er wat klachten opspelen bij het drinken van lactose-houdende melk.
 • Als je kindje een erfelijke vorm van lactose intolerantie heeft
  Lactose intolerantie kan erfelijk zijn. Het kan dus gebeuren dat jij en je partner de intolerantie doorgeven.

De symptomen van lactose intolerantie bij een baby

Als het om symptomen gaat verschilt een lactose intolerantie bij een baby niet veel van die bij een volwassenen. Een aantal van de klachten waar je kindje last van kan hebben:

 • Diarree
 • Buikkrampjes
 • Opgeblazen buikje
 • Winderigheid

Bovenstaande klachten starten meestal binnen 30 minuten na het binnenkrijgen van de lactose. Dit verschilt overigens wel per persoon, dus het kan ook wat eerder of later starten.

Lactosevrije babyvoeding: waar koop je het?

We ontdekten dat lactosevrije babyvoeding niet heel makkelijk verkrijgbaar is. Bij Farmaline verkopen ze de lactosevrije babyvoeding van Nutrilon.

MerkWinkelHoeveelheidPrijsMeer info
Nutricia Nutrilon Pepti H.A. 1 LactosevrijFarmaline450g€ 19,70Bekijk
Nutricia Nutrilon LactosevrijFarmaline800g€ 21,49Bekijk

Een andere optie: zelf babyvoeding lactosevrij maken

Naast de bekende merken babyvoeding in een lactosevrije variant, kun je ook zelf lactosevrije babyvoeding maken. Je kunt hiervoor de lactase drops van Disolut gebruiken. Lees op de website van Disolut hoe het werkt.

MerkWinkelHoeveelheidPrijsMeer info
Disoluct Lactase DropsDisolut.com14ml€ 13,25Bekijk
Disoluct Lactase DropsDisolut.com100ml€ 37,50Bekijk

 

Meer leesvoer

6 tips om kruisbesmetting tegen te gaan Wanneer je met iemand in huis leeft die een glutenintolerantie of coeliakie heeft, is het oppassen geblazen. Als dit nieuw voor je is, dan is het moei...
De beste glutenvrije broodbakmachine volgens onze ... Ben je op zoek naar een broodmachine waarmee je glutenvrij brood kunt bakken? En wil je weten wat de beste glutenvrije broodbakmachine is? Dan ben je ...
Lactose-intolerantie: wat is het en hoe ga je erme... Een lactose-intolerantie is het onvermogen om lactose (melksuiker) te verteren, doordat je te weinig van het enzym lactase in je darmen hebt. Lact...
3 dingen die verleden tijd zijn door onze restaura... Misschien ben jij een van de vele maandelijkse gebruikers of misschien heb je het nog niet gezien: Sightdish heeft sinds een tijdje een glutenvrije re...
Geschreven door
Meer van Stephanie

Magnesiumtekort: wat zijn de symptomen en hoe los je het op?

Magnesium is een belangrijk mineraal voor de gezondheid en is aanwezig in...
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *