Glutenvrije taart

Glutenvrije taart: het beste glutenvrije gebak

Je zit op een verjaardag gezellig met de buurvrouw van je oma te kletsen en de jarige komt de kamer in gelopen om iedereens ‘bestelling’ op te nemen. Bij jou aangekomen vraagt ze: “Wil je ook een lekker stukje gebak?”. Je denkt na over alles wat je hierop zou willen zeggen. Dat je coeliakie hebt en geen gebak kunt eten, dat je ook echt geen klein stukje kunt nemen en nee, dat je het gebak niet laat staan omdat je aan het lijnen bent. Je bedankt vriendelijk en kijkt vervolgens toe hoe iedereen zijn gebakje zit te verorberen.

Voor veel mensen met coeliakie (en lactose-intolerantie) is dit helaas een herkenbaar scenario. Maar gelukkig komen er steeds meer bedrijven die glutenvrij en lactosevrij gebak aanbieden! Wij hebben het geluk gehad dat we al het een en ander hebben kunnen proeven en we delen graag onze bevindingen met je.

Bijna altijd goed: glutenvrije hazelnoot schuimgebakjes

Heb je geen zin in gedoe en zoekwerk, maar wil je gewoon snel gebakjes halen? Wij haalden laatst bij Jumbo glutenvrij gebak: hazelnoot schuimgebakjes. Je vindt deze gebakjes gewoon in de koeling bij al het andere gebak. Ook bij veel andere supermarkten kun je schuimgebakjes kopen.

Let op: er kunnen natuurlijk  atlijd sporen van gluten in deze gebakjes zitten, aangezien ze niet speciaal zijn behandeld als glutenvrij product. Daarnaast verzoeken we je om altijd zelf het etiket van het gebak nog te lezen. Bedrijven passen regelmatig recepten aan en het kan zo zijn sommige fabrikanten toch gluten gebruiken!

De schuimgebakjes zijn helaas niet lactosevrij, dus mocht je lactose-intolerantie hebben, neem er dan een lactase-supplement bij.

Glutenvrije taart bij Multivlaai

Bij Multivlaai verkopen ze de heerlijkste vlaaien en tegenwoordig kun je er ook terecht voor lactosevrij en glutenvrij gebak! De keuze is niet bepaald reuze: je kunt kiezen uit een appelvlaaitje en een kersenvlaaitje. Wij hebben deze gebakjes geproefd en wat ons opviel, is dat het gebak een beetje aan de droge kant is. Dit is natuurlijk ook wel logisch: een taartje met zoveel glutenvrij deeg, valt al snel droog uit. Wat ons betreft niet de beste keuze dus, maar we zijn erg blij dat Multivlaai rekening met ons houdt! Daarnaast vinden we het ook erg goed dat multivlaai in deze gebakjes biologisch fruit gebruikt.

Bekijk het glutenvrije en lactosevrije gebak bij Multivlaai

Glutenvrije taart bij Gefelicitaart.nl

Geen zin in gedoe en langs winkels om je gebak op te halen? Bij Gefelicitaart.nl verkopen ze een glutenvrije chocoladetaart! We hebben hem zelf niet geproefd, maar hij ziet er heerlijk uit.

Bekijk het glutenvrije gebak op Gefelicitaart.nl

Glutenvrij gebak bij HEMA

Heb je graag wat meer keuze als het om glutenvrij gebak gaat, dan kun je je hart ophalen bij HEMA! Van schuimgebakje tot slagroomsoesjes: ze hebben meerdere glutenvrije opties waaruit je kunt kiezen. Je kunt de gebakjes online bestellen en vervolgens afhalen in de winkel.

Wij hebben de glutenvrije lekkernijen van HEMA nog niet uitgeprobeerd, maar we weten wel waar wij de volgende verjaardag gebak gaan halen!

Bekijk het glutenvrije gebak van HEMA

Liever zelf glutenvrije taart bakken?

Ga je liever zelf aan de slag in de keuken? De glutenvrije appeltaart op onze site is een heel populair en lekker recept! Het recept is al meer dan 200 gedeeld op Facebook en als we de reacties moeten geloven zijn zelfs mensen die niet glutenvrije hoeven te eten er dol op!

Bekijk het recept hier

En jij?

Waar haal jij het liefst je glutenvrije gebak? Heb je tips voor onze lezers?

Geschreven door
Meer van Stephanie

Lactase tabletten kopen: waar moet ik op letten?

Direct naar onze top 3 Als je een lactose-intolerantie hebt, kan je...
Lees meer

1 Comment

  • Ik vind de glutenvrije appeltaart en MonChou kersentaart van de Jumbo
    smakelijk. Wel even van te voren per twee bestellen.
    Verder vind ik de (halve) cake van AH erg lekker en niet te droog of te zoet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *