Glutenvrije maaltijdbox

Glutenvrije maaltijdbox: waar kan ik die krijgen?

Bij de rij winkelwagentjes haal ik een muntje van 50 cent uit mijn portemonnee. Snel pak ik een karretje, maar voordat ik me kan omdraaien om de supermarkt in te gaan, word ik aangesproken door een vrolijke jongeman. “Mevrouw, heeft u wel eens nagedacht over een maaltijdbox?”. Ik leg hem uit dat we thuis glutenvrij en lactosevrij eten en dat zo’n box dus niet geschikt is voor ons. Jammer eigenlijk, want boodschappen doen is niet mijn favoriete hobby. Terwijl ik door de supermarkt loop, vraag ik me af of ze überhaupt bestaan: glutenvrije maaltijdboxen. Kan ik die ergens krijgen? Ik ben op onderzoek uitgegaan!

Even Googlen naar glutenvrije maaltijdboxen

Na een snelle Google-actie, kom ik meerdere websites tegen die schrijven over Fresh123. Zij zouden een glutenvrije maaltijdbox verkopen. Ik kwam er al snel achter dat 123Fresh geen boxen meer lijkt te verkopen. Er staan in ieder geval geen maaltijdboxen meer op hun website. Jammer!

Wat is er verder te verkrijgen?

Vitameals Glutenvrije Maaltijdbox

Bij Vitameals houden ze rekening met mensen met een speciaal dieet. Ik was erg positief verrast door het ruime aanbod boxen dat ze hebben. Zo kun je er niet alleen terecht voor een glutenvrije maaltijdbox, maar ook voor een koolhydraatarme maaltijboxbox, biologische maaltijdboxbox, een paleo maaltijdbox en een vega maaltijdbox.

Je kunt een glutenvrije maaltijdbox kiezen tot 4 personen en met maximaal 4 gerechten.

Bekijk de glutenvrije maaltijdbox van Vitameals

HelloFresh

Bij HelloFresh is er geen speficieke glutenvrije box, maar je kunt natuurlijk wel zelf je gerechten uitkiezen. Iedere week kies je uit acht gerechten. Maar hoe houdt HelloFresh precies rekening met ons?

– Van tevoren kun je alle producten uit de box online bekijken
– Er wordt aangegeven welke allergenen elk gerecht bevat
– De producten zijn apart verpakt en duidelijk gelabeld zodat je makkelijk ingrediënten weg kunt laten of kunt vervangen

Let op: HelloFresh heeft aangegeven dat zij niet kunnen uitsluiten dat er kruisbesmetting plaatsvindt. Daarom staat er bij veel gerechten ook ‘kan sporen van…’ bevatten.

Bekijk de boxen van HelloFresh

 

Marley Spoon

Bij Marley Spoon zijn ze er kort maar krachtig over: er wordt geen rekening gehouden met allergenen. Wel is het zo dat je natuurlijk, net als bij HelloFresh, je box zelf kunt samenstellen. Voor zover we kunnen zien, zitten er meerdere gerechten per week bij die gluten bevatten, maar ook wel wat gerechten die het niet bevatten. Mocht je dus een glutenvrije maaltijdbox willen voor enkele dagen in de week, dan lijkt dat te kunnen.

Let op: Marley Spoon geeft duidelijk aan dat zij niet kunnen garanderen dat ingrediënten niet in aanraking zijn gekomen met allergenen. Er bestaat dus een kans op kruisbesmetting.

Bekijk de boxen van Marley Spoon

 

Allerhande Box

Sinds kort heeft Albert Heijn ook een maaltijdbox op de markt gebracht: de Allerhande Box. In deze maaltijdbox zitten ingrediënten voor drie maaltijden. Je kunt de gerechten online bekijken en ook de recepten inzien, maar helaas staan nergens allergenen bij. Ook kun je niet zelf drie maaltijden uitkiezen: je moet het doen met de drie maaltijden die die week worden aangeboden. Voor ons als glutenvrije eters dus geen handige optie.

Bekijk de Allerhande Box

Meer leesvoer

Glutenvrije multivitamine: onze top-3 Eet je glutenvrij en wil je je dieet aanvullen met een goede multivitamine? Let dan goed op als je er eentje uit gaat kiezen. Sommige multivitamines b...
+20 ingrediënten die verborgen gluten kunnen bevat... Je denkt wellicht dat je altijd glutenvrij boodschappen doet, maar de kans is groot dat dit niet zo is. Lees onze lijst van meer dan 20 ingrediënten d...
Iberogast ervaringen: wij vroegen het onze lezers Heb je last van PDS of andere buikklachten, dan ben je hier wellicht terecht gekomen omdat je op zoek bent naar een middel om je klachten te verlichte...
Hoeveel lactose bevatten melkproducten? Dat er in melk lactose zit, weten we allemaal. Maar welke melkproducten moet je nou absoluut niet eten en wat kan je wel eten als je een lactose-intol...
Geschreven door
Meer van Stephanie

Wat je moet weten als je een vijzel gaat kopen

Je hebt hem misschien wel eens zien staan bij iemand anders op het aanrecht:...
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *