Glutenvrije maaltijdbox

Glutenvrije maaltijdbox: waar kan ik die krijgen?

Bij de rij winkelwagentjes haal ik een muntje van 50 cent uit mijn portemonnee. Snel pak ik een karretje, maar voordat ik me kan omdraaien om de supermarkt in te gaan, word ik aangesproken door een vrolijke jongeman. “Mevrouw, heeft u wel eens nagedacht over een maaltijdbox?”. Ik leg hem uit dat we thuis glutenvrij en lactosevrij eten en dat zo’n box dus niet geschikt is voor ons. Jammer eigenlijk, want boodschappen doen is niet mijn favoriete hobby. Terwijl ik door de supermarkt loop, vraag ik me af of ze überhaupt bestaan: glutenvrije maaltijdboxen. Kan ik die ergens krijgen? Ik ben op onderzoek uitgegaan!

Even Googlen naar glutenvrije maaltijdboxen

Na een snelle Google-actie, kom ik meerdere websites tegen die schrijven over Fresh123. Zij zouden een glutenvrije maaltijdbox verkopen. Ik kwam er al snel achter dat 123Fresh geen boxen meer lijkt te verkopen. Er staan in ieder geval geen maaltijdboxen meer op hun website. Jammer!

Wat is er verder te verkrijgen?

Vitameals Glutenvrije Maaltijdbox

Bij Vitameals houden ze rekening met mensen met een speciaal dieet. Ik was erg positief verrast door het ruime aanbod boxen dat ze hebben. Zo kun je er niet alleen terecht voor een glutenvrije maaltijdbox, maar ook voor een koolhydraatarme maaltijboxbox, biologische maaltijdboxbox, een paleo maaltijdbox en een vega maaltijdbox.

Je kunt een glutenvrije maaltijdbox kiezen tot 4 personen en met maximaal 4 gerechten.

Bekijk de glutenvrije maaltijdbox van Vitameals

HelloFresh

Bij HelloFresh is er geen speficieke glutenvrije box, maar je kunt natuurlijk wel zelf je gerechten uitkiezen. Iedere week kies je uit acht gerechten. Maar hoe houdt HelloFresh precies rekening met ons?

– Van tevoren kun je alle producten uit de box online bekijken
– Er wordt aangegeven welke allergenen elk gerecht bevat
– De producten zijn apart verpakt en duidelijk gelabeld zodat je makkelijk ingrediënten weg kunt laten of kunt vervangen

Let op: HelloFresh heeft aangegeven dat zij niet kunnen uitsluiten dat er kruisbesmetting plaatsvindt. Daarom staat er bij veel gerechten ook ‘kan sporen van…’ bevatten.

Bekijk de boxen van HelloFresh

 

Marley Spoon

Bij Marley Spoon zijn ze er kort maar krachtig over: er wordt geen rekening gehouden met allergenen. Wel is het zo dat je natuurlijk, net als bij HelloFresh, je box zelf kunt samenstellen. Voor zover we kunnen zien, zitten er meerdere gerechten per week bij die gluten bevatten, maar ook wel wat gerechten die het niet bevatten. Mocht je dus een glutenvrije maaltijdbox willen voor enkele dagen in de week, dan lijkt dat te kunnen.

Let op: Marley Spoon geeft duidelijk aan dat zij niet kunnen garanderen dat ingrediënten niet in aanraking zijn gekomen met allergenen. Er bestaat dus een kans op kruisbesmetting.

Bekijk de boxen van Marley Spoon

 

Allerhande Box

Sinds kort heeft Albert Heijn ook een maaltijdbox op de markt gebracht: de Allerhande Box. In deze maaltijdbox zitten ingrediënten voor drie maaltijden. Je kunt de gerechten online bekijken en ook de recepten inzien, maar helaas staan nergens allergenen bij. Ook kun je niet zelf drie maaltijden uitkiezen: je moet het doen met de drie maaltijden die die week worden aangeboden. Voor ons als glutenvrije eters dus geen handige optie.

Bekijk de Allerhande Box

Geschreven door
Meer van Stephanie

Pasta met tomatensaus

60 minuten Bevat geen gluten, lactose, koemelk, ei, noten of soja Geschikt...
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *