Glutenvrije hotels Nederland

Glutenvrije hotels in Nederland

Heb je zin in een lekker weekendje weg in eigen land? Als je een glutenvrij dieet volgt, is het plannen van zo’n weekend net iets meer werk. Waar kan je glutenvrije ontbijten en dineren? Houden ze echt rekening met mensen die glutenvrij eten? Wij gingen voor je op onderzoek uit om te kijken welke glutenvrije hotels er in Nederland zijn!

Glutenvrij bij Van Der Valk Hotels

Van Der Valk is de grootste hotelketen van Nederland. Waarschijnlijk heb je er al wel eens gegeten of geslapen. We namen contact op met Van Der Valk om te vragen hoe het nu precies zit met hun service voor mensen met een glutenvrij dieet. We kregen een vriendelijke reactie waarin Van Der Valk aangeeft dat bezoekers altijd hun dieetwensen door kunnen geven in het restaurant.

Het is wel verstandig om even contact op te nemen met het betreffende hotel voordat je boekt. Zij kunnen je het beste informeren over wat zij precies doen voor mensen met een glutenvrij dieet.

Boek een overnachting bij een Van der Valk-hotel via HotelSpecials.nl
Boek een overnachting bij een Van der Valk-hotel via Booking.com

 

Glutenvrij bij Fletcher Hotels

Een andere grote hotelketen in Nederland is Fletcher Hotels. Fletcher Hotels vind je overal. Zowel in de natuur als in steden. Wij namen contact met ze op om te vragen of je ook in een Fletcher Hotel terecht kunt met je allergie. En gelukkig, dat kan! Als je bij je boeking je dieetwensen doorgeeft aan het hotel, dan wordt er rekening mee gehouden.

Boek een overnachting bij een Fletcher-hotel via HotelSpecials.nl
Boek een overnachting bij een Fletcher-hotel via Booking.com

 

Hét glutenvrije hotel van Nederland: Hotel ZoetWater (voorheen De Ziende) in Nieuwkoop

De droom van iedereen met een glutenvrij dieet: een plek waar je alles kunt eten en waar men heerlijk glutenvrij brood serveert tijdens de lunch! Dit is niet langer alleen een droom, je kunt er echt naartoe. Hotel ZoetWater is het eerste glutenvrije hotel van Nederland! Je kunt er onbezorgd overnachten en eten.

De eigenaar van dit hotel heeft zelf coeliakie. Omdat hij onbezorgd glutenvrij uit eten gaan zelf altijd als een hele uitdaging beschouwde, heeft hij ervoor gekozen om de menukaart van zijn hotel volledig glutenvrij te maken. Wil je dus een zorgeloos weekendje weg, dan is Hotel ZoetWater een aanrader!

Boek een overnachting bij Hotel De Ziende via Booking,com

 

Hotel Boschlust in Oudemirdum

Geen volledig glutenvrije optie, maar wel eentje waar een van onze bezoekers heel enthousiast over was! Het restaurant heeft een aantal glutenvrije opties op de kaart, maar ze kunnen ook gerechten voor je aanpassen. Ook is er glutenvrij brood aanwezig en heeft men glutenvrije koekjes. Zeker een goede optie dus als je wilt overnachten in Friesland.

Boek een overnachting bij Hotel Boschlust via Booking.com Boek een overnachting bij Hotel Boschlust via HotelSpecials.nl

 

Alles in eigen hand met AirBNB

Heb je liever alles zelf in de hand, dan is een leuke woning boeken via AirBNB ook een aanrader! Het aanbod van mooie, leuke en verrassende woningen is in Nederland erg groot! Of je nu wilt verblijven aan het strand of middenin de stad: er zijn opties genoeg en dan kun je lekker zelf een glutenvrij ontbijtje maken! Heb je zelf nog geen gebruik gemaakt van AirBNB, dan krijg je via mijn link €30 reistegoed! Dit geldt dus alleen voor mensen die nog nooit iets geboekt hebben via AirBNB en een nieuwe account aanmaken.

Ik wil €30 reistegoed bij AirBNB!

Geschreven door
Meer van Stephanie

Wagamama Rembrandtplein

Bij Wagamama kun je terecht voor een snelle hap. Heb je een...
Lees meer

1 Comment

  • Ik zie bij zoetwater alleen een vrij algemene opmerking dat ze rekening kunnen houden met allergieën, geen woord over glutenvrij, wellicht veranderd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *