Disolact capsules

Disolact lactase supplementen review

Disolact voordelig uitproberen? Dat kan! Bij Disolut kun je voordelig een proefmonster bestellen.

 

Misschien weet je al langere tijd dat je geen lactose kunt verdragen of heb je pas net ontdekt dat je een lactose-intolerantie hebt. Als je je dieet aan moet passen aan je intolerantie, dan valt dat helaas best tegen. Hoe vervelend is het dat je ’s ochtends niet meer je yoghurt met fruit kunt eten? Of dat je nooit een lekkere stuk taart kan eten op een verjaardag? Gelukkig is er voor dit soort situaties het gemak van een lactase supplement. Wanneer je een lactase supplement inneemt als je lactose eet, zal de lactose gewoon afgebroken worden. Zo is het net alsof je geen intolerantie hebt! Wil je meer lezen over wat een lactase-supplement is, dan kun je ons artikel over supplementen raadplegen. Wij testten het lactase-supplement Disolact. Disolact is een product van het Nederlandse bedrijf Disolut. De oprichter van Disolut heeft zelf een lactose-intolerantie en zijn zoontje ook. Omdat ze destijds maar geen betaalbaar en goed werkend lactase-supplement konden vinden, heeft hij zelf Disolact ontwikkeld. Disolut heeft daarnaast ook producten voor mensen met een histamine-intolerantie en fructose intolerantie. We waren al wel bekend met de producten van Disolut, maar we hadden het zelf nog nooit gebruikt. Tot afgelopen Kerst, want toen hebben we Disolact uitgebreid mogen testen.

Onze bevindingen

Disolact capsulesWat we heel fijn en vooral erg handig vinden, zijn de verpakkingen van de capsules. Ze zitten namelijk in kleine blikjes met daarop een vrolijke koeienprint. Makkelijk mee te nemen dus en het ziet er ook nog eens leuk uit. De blikjes nemen weinig ruimte in en handig voor onze vrouwelijke lezers: als je meerdere blikjes koopt kun je er in al je tassen eentje doen. Heb je ze altijd bij de hand als je spontaan uit eten wilt of als je in de zomer lekker een ijsje wil eten in de zon. Maar genoeg over het leuke koeien-blikje. Tijd om de supplementen op de proef te stellen! Standaard Disolact De standaard capsules van Disolact bevatten 3000 FCC. Dit betekent dat je een glas melk kunt drinken zonder klachten te krijgen. Met Kerst aten we een stukje vlees dat in roomboter was gebakken. Normaal gaat dat eigenlijk niet en bakken we vlees in olijfolie, maar met de Disolact standaard capsules ging het prima! We hadden allebei nergens last van na het eten van het vlees. Disolact Extra Forte Na het in boter gebakken vlees was het tijd voor het echte werk: een bak heerlijk caramel-ijs verscheen op tafel. Dat gingen we niet redden met 1 standaard lactase capsule! Dit was dan ook de perfecte test voor Disolact Extra Forte. Waar een standaard supplement (3000 FCC) geschikt is voor een glas melk, kun je met Disolact Extra Forte onbezorgd genieten van producten die meer lactose bevatten. De capsules hebben namelijk een FCC-waarde van 10.000, wat uitzonderlijk hoog is. In plaats van 2 standaard capsules, namen we allebei 1 Extra Forte capsule. Je kunt de Extra Forte capsule net als de standaard capsules gewoon innemen met wat je op dat moment wil gaan eten. De lactase komt dan tegelijk met de lactose in je darmen en kan direct beginnen met het afbreken van de lactose. Wij hadden vlak na het eten van de bak ijs nergens last van! Geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niets! Ook later op de avond was alles oké. Test geslaagd dus!

Conclusie

Wij zijn erg onder de indruk van de supplementen. Vooral met het Extra Forte supplement onderscheidt Disolact zich van andere lactase supplementen op de Nederlandse markt. Wil je zien hoe Disolact zich verhoudt tot anderen middelen die verkrijgbaar zijn? Bekijk onze vergelijking. Meer te weten komen over Disolact of andere producten van Disolut? Bezoek dan hun website en webshop!

Geschreven door
Meer van Stephanie

Glutenvrije granola

Iedereen heeft het erover en het is overal te koop: granola! Heel...
Lees meer

1 Comment

  • Bij de kruidvat heb je lactase tabletten met 4500 FCC , dertig tabletten voor maar vijf euro! deze zijn een stuk goedkoper als deze, ik heb ze beide getest en die van de kruidvat werken ook echt perfect!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *