Beste lactase pillen

De beste lactase pillen volgens 40 lotgenoten

Regelmatig krijg ik de vraag: “Wat zijn de beste lactase pillen?”. Een ontzettend lastig vraag! Wat de beste lactase pillen zijn, is namelijk voor iedereen anders. Toch hoopte ik dat ik een verband zou kunnen ontdekken.

Ik heb een onderzoekje uitgevoerd om te een antwoord te geven op de vraag over de beste lactase pillen. Toen ik er aan begon, leek het me eigenlijk een onmogelijke opgave, want welk lactase supplement bij je past, is heel persoonlijk en hangt af van:

 • Hoe erg je lactose-intolerantie is
 • Of je iets met veel of weinig lactose wil eten
 • Of je moeite hebt met het doorslikken van capsules of pillen

Onderzoekresultaten naar de beste lactase pillen

Omdat alleen mijn mening en ervaring niet zo interessant is, heb ik een groep mensen met een lactose-intolerantie gevraagd met welke lactase pillen zij de beste ervaringen hadden en met welke lactase pillen zij de slechtste ervaringen hadden. Zo’n 40 mensen vulden de enquete in.

Een opvallend gegeven is dat een goede of slechte ervaring vooral in verband staat met het aantal FFC eenheden in de lactase pillen. Hoe hoger gedoseerd de pillen zijn, hoe meer positieve ervaringen ten opzichte van negatieve ervaringen er zijn.

De beste lactase pillen

Nu wil je waarschijnlijk weten wat de beste lactase pillen zijn volgens de mensen die mijn vragenlijst in hebben gevuld. Hier zijn ze:

 • Disolact Extra Forte
  Een populair supplement en zo’n 27% van de respondenten heeft hier positieve ervaringen mee. 3% van de respondenten heeft een negatieve ervaringen met deze lactase pillen.

  Deze lactase pillen zijn verkrijgbaar bij Disolut


 • Kruidvat Lactolerant
  Dit is een beetje een lastige. 27% van de respondenten geeft aan dat zij goede ervaringen hebben met deze lactase pillen. Ook ik heb persoonlijke goede ervaringen met deze pillen. Helaas heeft 18,2% van de respondenten slechte ervaringen met deze pillen. Het is dus even uitproberen of deze pillen voor jou geschikt zouden zijn. Gelukkig kan dat vrij voordelig bij Kruidvat.

De ‘slechtste’ lactase pillen

Ik noemde het opvallende gegeven van het verband tussen negatieve ervaringen en aantal FFC eenheden al eerder in dit artikel. Dit zie je goed terug bij het supplement dat het slechtst uit de bus komt:

 • Kerutabs
  Kerutabs heeft een zeer laag aantal FFC eenheden: 2300. Als je dit afzet tegen bijvoorbeeld Disolact Extra Forte (10.000) dan kun je je misschien wel voorstellen waarom mensen slechte ervaringen hebben met Kerutabs. Die lage dosering maakt het supplement om twee redenen minder goed: je moet relatief veel pillen nemen om bijvoorbeeld een gebakje, koekjes of pizza te kunnen eten. Dit maakt het ook nog eens duur. Het is dus beter om een hoger gedoseerd supplement te kopen.

Met welke lactase pillen heb jij goede of slechte ervaringen?

Heb je zelf positieve of negatieve ervaringen met bepaalde lactase pillen? Laat dan een reactie achter onder dit bericht!

Geschreven door
Meer van Stephanie

Salade met kip en sesam

Ken je dat gevoel dat je zin hebt in een lekkere glutenvrije...
Lees meer

4 Comments

 • Mijn beste ervaringen zijn met pillen uit Duitsland.

  Je hebt daar direct werkende in een soort zoetjesverpakking en lang werkende.

  Ze zijn smaakloos, kleiner, voordeliger en hoger gedoseerd.

  • Mijn beste ervaring is Similase lacto capsules van Metagenics. Ik heb tabletjes van de Etos geprobeerd. Deze bevatten net als de capsules Similase Lacto 4500 FFC. Deze tabletjes bevatten echter fructose als hulpstof en ook daar heb ik een intollerantie voor.

   Naast de lactose intollerantie hebben ook veel mensen een koemelk intollerantie. Hiertegen werken de lactose pillen niet…..

 • Ik vind de capsules van de Tuinen heel prettig, maar die zijn al een tijdje niet meer leverbaar.
  Die van het Kruidvat, daar heb ik meer last dan lol van. Datzelfde geldt voor de tabletten uit Duitsland waar Maarten zo blij mee is.

  Ik ga maar eens bij Disolact kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *