Glutenvrij eten en boodschappen doen

Uit eten met een voedselallergie: de 3 beste sites met restaurants

Met een allergievrij dieet uit eten gaan, is niet eenvoudig.  Gelukkig zijn er websites die je op weg kunnen helpen. Ken je zelf websites met restaurants? Deel ze in de comments onder dit bericht.

 

0. Onze eigen restaurantgids!

Wist je dat Sightdish tegenwoordig zelf een restaurantgids heeft voor mensen die glutenvrij eten? Overal te gebruiken en makkelijk zoeken vanaf je huidige locatie, waar in Nederland je ook bent!

Bekijk onze restaurantgids

1. Reviews: Glutenvrijeten.nl

Op glutenvrijeten.nl vindt je heel veel Nederlandse restaurants waar je glutenvrij kunt eten. Je kunt de restaurants filteren op keuken, land en regio. Bezoekers voegen zelf reviews toe. In veel gevallen een groot voordeel: er zitten uitgebreide berichten tussen. Zo leer je dat in sommige restaurants gewoon bepaalde ingredienten worden weggelaten. In andere restaurants hebben ze een speciale allergievrije kaart inclusief glutenvrij brood.

Maar de door bezoekers geschreven berichten zijn niet altijd compleet. Sommige toevoegingen zijn uitgebreid, maar vaak ontbreekt handige informatie. Zo vind vind je in veel gevallen geen beoordeling of beschrijving van het menu.

Bekijk glutenvrijeten.nl

2. Zelf uitgebreid zoeken: Dinnersite.nl

De slogan van dinnersite.nl is ‘de complete restaurantgids’. En dat klopt wel! Je kan op deze website zelf eenvoudig zoeken. Bij veel restaurantbeschrijvingen staat ook of je van tevoren even moet bellen over je dieetwensen. Daarnaast laten bezoekers ook reviews achter. Het is niet specifiek gericht op uit eten gaan met een allergie, maar je komt toch best ver met de aangeboden informatie.

Dinnersite.nl zoekfunctie

Bekijk dinnersite.nl

3. Naar het buitenland? Glutenfree Roads van Schar

Schar heeft het platform Glutenfree Roads ontwikkeld. Zelf zeggen ze er het volgende over:

We want to make it easier and safer for our consumers to maintain a gluten-free diet and in doing so improve their quality of life.

Heel fijn van Schar! Onze eerste indruk van de website: vooral handig als je naar het buitenland gaat. Uiteraard vind je alle verkooppunten van Schar-producten. En waar Schar-producten worden verkocht, vind je vaak ook andere allergievrije producten. Leuk dus als je boodschappen wilt doen. Nederlandse restaurants zijn niet te vinden. Zelfs in Amsterdam niet, waar toch echt glutenvrije restaurants zitten.

Locaties waar je glutenvrij kunt eten en boodschappen kunt doen

Ga je naar Rome op vakantie, dan wordt Glutenfree Roads al een stuk interessanter! In Rome staan er niet alleen supermarkten aangegeven. Hotels en restaurants zijn ook goed vertegenwoordigd op de kaart.

Glutenvrij eten en boodschappen doen in Rome

Hoe vind jij leuke restaurants in Nederland of daarbuiten? En als je websites bezoekt om ze te vinden: welke zijn dat?

Geschreven door
Meer van Stephanie

Glutenvrij foliumzuur: wat kun je het beste kopen?

Als je zwanger wilt worden (of bent) en een glutenvrij dieet volgt,...
Lees meer

3 Comments

  • Bij Iens kan je ook allergenen intikken. Ik vind deze website duidelijker dan bovenstaanden.
    En kennen jullie Livaad -> Horecaad al? Niet echt gebruiksvriendelijk, wel een heeeele goede bron voor mensen die glutenvrij moeten eten.

    • We kennen de bovengenoemde websites inderdaad. We zijn een maandje geleden begonnen met onze website en er komen steeds meer nieuwtjes bij (je bent ons voor 😉 ). We blijven onze reviews aanpassen, dus dit soort tips zijn zeer welkom, bedankt!

  • Hoi,
    Een hele goede site om glutenvrije restaurants te vinden is de Glutenvrije Gids (www.glutenvrijegids.nl)!
    Hierop staan meer dan 250 restaurants met glutenvrije mogelijkheden, en als je op één klikt staat hier allemaal informatie, zoals wat je er nou kan eten, de openingstijden en meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *