Lactosevrij

[vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”Lactose-intolerantie voor beginners” font_container=”tag:h1|text_align:left”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_cta h2=”Leren over lactose intolerantie” add_button=”bottom” btn_title=”Bekijk nu” btn_color=”juicy-pink” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.sightdish.nl%2Fleven-met-een-allergie%2Flactose-intolerantie%2F||”]Alles weten over lactose intolerantie? Wij schreven er een enorm uitgebreid artikel voor je over.[/vc_cta][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_cta h2=”Lactase pillen” add_button=”bottom” btn_title=”Bekijk nu” btn_color=”juicy-pink” btn_link=”url:http%3A%2F%2Fwww.sightdish.nl%2Fleven-met-een-allergie%2Flactase-tabletten-kopen-wat-koop-je-en-waar-koop-je-ze%2F||” btn_add_icon=”true”]Wil je lactase supplementen kopen? Dan hebben wij handige info voor je. Lees waar je op moet letten, bekijk onze prijsvergelijking en maak de beste keuze.[/vc_cta][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_cta h2=”Lactosevrij eten” add_button=”bottom” btn_title=”Bekijk nu” btn_color=”juicy-pink” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.sightdish.nl%2Frecepten%2Flactosevrij%2F||”]Op zoek naar recepten om te starten met je lactosevrije dieet? Wij hebben al heel wat recepten voor je verzameld![/vc_cta][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Heb je net ontdekt dat je een lactose-intolerantie hebt? Er gaat vast van alles door je heen nu en misschien is het even zoeken hoe je nu je dieet aan moet passen. Weet dat je er niet alleen voor staat: ik eet nu zo’n 5 jaar lactosevrij en ik help je graag met al je vragen.

Nu je lactosevrij moet gaan eten, zal er veel op je af komen. Nieuwe producten, toch af en toe nog klachten door foutjes en ook suffe opmerkingen van andere mensen. Om je vast voor te bereiden en om even te lachen, hebben we een leuk artikel voor je:

21 dingen die je niet wil horen als je een lactose-intolerantie hebt

Om je op weg te helpen hebben we veel recepten voor je die je kunt maken zonder lactose:

Bekijk alle lactosevrije recepten[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_custom_heading text=”Vragen die wij vaak krijgen”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_toggle title=”Hoe weet ik of ik een lactose-intolerantie heb?” el_id=”1486509754440-aeb43349-d85c”]Er is maar één manier om er echt achter te komen en dat is je laten testen. Afhankelijk van waar je je laat testen krijg je een bloed- of blaastest.

Wil je zelf proberen of lactosevrij eten een positief effect heeft? Dan kun je een eliminatie-dieet doen. Laat een tijdje lactose uit je dieet en kijk of je klachten verminderen.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Kan ik nu helemaal niets meer met melk eten?” el_id=”1486509861217-b9e5ee58-2b55″]Ho, stop. Zó erg is het gelukkig ook weer niet. Je hoeft geen afscheid te nemen van kaas of slagroom. Er zijn enorm veel lactosevrije varianten op de markt en daarnaast bestaan er pillen die je kunt innemen om ervoor te zorgen dat de lactose alsnog verteerd wordt. Fijn hè?

Daarnaast zijn er ook melkproducten die je nog steeds wel kunt eten. Die vind je hier.[/vc_toggle][/vc_column][/vc_row]