Menstruatiecup kopen

Menstruatiecup kopen: tips en de beste prijs!

Ze worden steeds populairder: menstruatiecups. En die opkomst is eigenlijk helemaal niet verrassend. Menstruatiecups zijn voordeliger en handiger dan bijvoorbeeld tampons. Doordat ze steeds bekender worden, kun je tegenwoordig een menstruatiecup kopen in alle kleuren en maten bij veel verschillende webshops.

Veel vrouwen die overgestapt zijn op cups, willen nooit meer terug naar tampons. Ze voelen zich schoner en prettiger tijdens hun menstruatie. Past het gebruik van een menstruatiecup bij jou? Wij hebben de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

De voordelen van een menstruatiecup

 • Menstruatiecups zijn voordeliger dan maandverband of tampons. Je koopt de cup één keer en reinigt hem vervolgens. Dit in tegenstelling tot tampons en maandverband die je na gebruik weggooit.
 • Menstruatiecups zijn handiger: waar je tampons en maandverband om de aantal uur moet verschonen, hoeft dat bij een cup niet. Sommige cups hoef je maar om de 12 uur te legen.
 • Menstruatiecups zijn beter voor het milieu. Stel je voor dat je nooit meer tampons en/of maandverband hoeft te gebruiken. Dat scheelt enorm veel afval! De menstruatiecup gebruik je elke keer opnieuw en het levert dus geen afval op.
 • Je lekt niet door, als je de cups goed gebruikt.

De nadelen van een menstruatiecup

De menstruatiecup heeft niet alleen voordelen. Er zijn helaas ook een aantal nadelen:

 • Omdat je moet oefenen met het goed inbrengen van de cup, zul je in het begin een aantal keer doorlekken. Zodra je het onder de knie hebt, is de kans op doorlekken nihil.
 • Veel vrouwen ervaren het legen van de cup in een openbaar toilet als erg vervelend. Gelukkig is dit geen groot probleem, aangezien je de cup zo’n 12 uur in kunt houden. Je kunt dus wachten tot je weer thuis bent.
 • Het kan zijn dat je een beetje moet wennen aan het gevoel van de cup.

Onze top-3 van menstruatiecups

 1. De Lunette menstruatiecup – +- 23 euro
  Een enorm populaire menstruatiecup in binnen- en buitenland! Vrouwen roemen de Lunette vooral omdat hij makkelijk te verwijderen is en makkelijk schoon te maken is.Koop de Lunette cup op Amazon
 2. De Diva-cup – vanaf 21 euro
  Een andere zeer populaire menstruatiecup is de Diva-cup. Een veel gehoorde kanttekening bij deze cup, is dat veel vrouwen hem wat aan de grote/lange kant vinden. Vaak kiest men daarom toch voor de Lunette. Ook is hij wat lastiger schoon te maken.Koop de Diva cup op Amazon
  Koop de Diva-cup op Bol.com 
 3. De Moon-cup menstruatiecup – +- 24 euro
  De Moon-cup wordt geroemd om zijn goede kwaliteit en design. Gebruikers geven aan dat de cup goed blijft zitten door de stevige rand.Koop de Moon-cup op Amazon
  Koop de Moon-cup op Bol.com

Gebruik je toch liever tampons?

Toch liever tampons gebruiken? Het merk Yoni verkoopt tampons van biologisch katoen. De tampons zijn vrij van parfum, plastic en ze zijn niet gebleekt met chloor.

Yoni Tampons koop je bij DeOnlineDrogist.nl

Geschreven door
Meer van Stephanie Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *