Bestellen bij iHerb

Kortingscode iHerb: IJE449 + tips voor als je gaat bestellen!

Geef je veel geld uit aan voedingssupplementen en zou je willen dat het allemaal wat goedkoper was? Dan ben je vast wel eens op iHerb.com geweest. iHerb.com is een Amerikaanse website met ontzettend veel supplementen. Ze verkopen alles: van vitamine C tot proteïnepoeder tot dagcreme. En dat voor zeer voordelige prijzen. Ga je voor het eerst bestellen bij iHerb, lees voordat je doorgaat even ons artikel zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Bestellen bij iHerb: importbelasting en de douane

Als je goederen koopt buiten de EU, dan kan het zomaar zijn dat je inklaringskosten en BTW moet betalen. Erg vervelend als je net dacht dat je een koopje had gescoord. Om ervoor te zorgen dat je niet voor deze onverwachte kosten komt te staan, kun je het het beste zo aanpakken:

 • Zorg ervoor dat je totale bestelling maximaal 22 euro is. Het gaat hierbij echt om het bedrag van de goederen die je bestelt. De verzendkosten reken je dus niet mee. Waarom raden we je dit aan? Onder de 22 euro hoef je geen BTW, inklaringskosten en invoerrechten te betalen. Het kan zijn dat je pakketje door de controle glipt, maar ik zou het risico niet nemen.
 • Krijg je korting doordat je een kortingscode gebruikt? Die korting geldt niet voor het bedrag waar de Belastingdienst mee rekent. iHerb noteert de waarde (zonder korting) op het pakket en dat is dus ook de waarde die de Belastingdienst zal hanteren.Voorbeeld: ik bestel voor 23 euro aan artikelen. Ik heb €5 korting. Ik reken bij iHerb.com dus 18 euro af. Maar de Belastingdienst gaat uit van de daadwerkelijke waarde van mijn bestelling en dat is 23 euro. Het kan nu dus zijn dat mijn pakketje eruit wordt gepikt en dat ik belastingen en inklaringskosten moet betalen.
 • 22 euro lijkt misschien weinig, maar op iHerb kom je daar een heel eind mee! Als je meer wilt lezen over de regels van de Belastingdienst met betrekking tot invoer, dan kun je de website van de Belastingdienst raadplegen.
 • Hou er rekening mee dat de koers van de Dollar en Euro kunnen fluctueren waardoor je bedrag opeens toch boven de 22 euro uitkomt. iHerb waarschuwt hier ook voor tijdens het afrekenen. Het is dus verstandig om een beetje marge te houden als je bestelt.
 • Heeft bovenstaand verhaal je afgeschrokken? Dat is nergens voor nodig! Ik heb zelf tientallen bestellingen gedaan via iHerb en ik heb één keer importkosten moeten betalen omdat ik een grote bestelling had geplaatst die ver boven de 22 euro was. Al mijn andere bestellingen onder de 22 euro heb ik altijd ontvangen zonder extra kosten te hoeven betalen.
 • In sommige gevallen zijn producten bij iHerb zoveel goedkoper, dat de extra kosten die je maakt niet opwegen tegen de kosten die je zou maken als je de producten in Nederland zou kopen.

Bestellen bij iHerb & verzendkosten

Bestellen bij iHerbiHerb hanteert geen hoge verzendkosten. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt: wil je je pakketje snel, dan betaal je uiteraard meer. Ook als je iets heel zwaars besteld, betaal je meer. Alles wordt heel duidelijk weergeven tijdens het afrekenen en je kunt dus zelf je verzendmethode kiezen.

Zoals je hiernaast ziet, kan ik de pot vitamines die ik wilde bestellen als thuis laten bezorgen voor €3.38. Dat is erg goedkoop voor een bestelling die helemaal vanuit de VS moet komen!

iHerb stunt trouwens regelmatig met verzendkosten. Ik heb zelfs wel een gratis verzending gehad. Het is de moeite waard om dit in de gaten te houden!

iHerb kortingscode: IJE449

Ga je voor het eerst bestellen bij iHerb? Maak dan gebruik van een kortingscode. Zo krijg je $5 korting op je eerste bestelling. Mooi meegenomen toch? Je kan promo code IJE449 gebruiken bij het afrekenen.

Kortingscode iHerb

Nog meer korting: Loyalty Credit

Voor elke bestelling die je bij iHerb plaatst, krijg je Loyalty Credit. Dat is 10% van het totaalbedrag van je bestelling. Dit bedrag is maar een beperkte tijd beschikbaar. Zoals je op onderstaande screenshot ziet, heb ik nog €2.22 aan Loyalty Credit wat ik kan opgebruiken. Dit moet ik wel doen vóór 19 januari, anders verloopt het.

Loyalty Credit bij iHerb

iHerb en kleine cadeautjes

Kijk niet raar op als er kleine cadeautjes bij je bestelling zitten. Zo was ik al de gelukkige ontvanger van pennen, proefmonstertjes thee, jam en andere kleine gadgets.

Geschreven door
Meer van Stephanie

+20 ingrediënten die verborgen gluten kunnen bevatten

Je denkt wellicht dat je altijd glutenvrij boodschappen doet, maar de kans...
Lees meer

4 Comments

 • hoi Stephanie. Bestellen bij IHerb doe ik regelmatig. ik bestel altijd alle vit. tegelijk die wij het komende seizoen nodig denken te hebben. en inderdaad betaal ik aan de deur nog de bijkomende kosten. daar ik veel bestel, ben ik toch nog velen maal goedkoper uit.
  maar ik had een vraag. kan ik op één dag meerdere aparte bestellingen plaatsen die elk onder de 22euro blijven, of versturen ze het dan alsnog als één pakket met daarbij de kosten aan de deur? graag een reactie hierop. een warme groet Ans

  • Hi Ans, wat een goede vraag! Ik vermoed dat als je op dezelfde dag bestelt, ze het wellicht bij elkaar stoppen in één pakket. Verstandiger misschien om een dagje tussen de bestellingen te laten zitten? Ik heb hier zelf geen ervaring mee, maar het is het proberen waard denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *